Op 25 juni vierde Amsterdam de entree van nieuwe adellijkheid tijdens de openingsavond van THE DUCHESS. Het prestigieuze culinaire concept introduceert Amsterdam aan de elegantie van klassieke gastvrijheid, Weense grandeur en de subtiele smaken uit Zuid-Frankrijk. Oprichter en creatief achter THE DUCHESS is ‘serial-entrepreneur’ Yossi Eliyahoo; “De race voor kwaliteit heeft geen finish en THE DUCHESS verhoogt hierin de standaard.”
THE DUCHESS cuisine
THE DUCHESS, geïnspireerd door de pracht en eminentie uit het tijdperk van de Belle Époque, huisvest zich in één van Amsterdams best bewaarde historische panden, de voormalige KAS Bank en het nieuwe W Hotel Amsterdam. De pracht van de originele ornamenten, hoge plafonds en de accenten van goud en marmer, maken THE DUCHESS tot een luxe toevluchtsoord in het bruisende hart van Amsterdam. Geheel in lijn met het weelderige decor liet THE DUCHESS zich inspireren door lichte en geraffineerde smaken uit Zuid-Frankrijk en Italië, beter bekend als de ‘Nouveau-Niçoise Cuisine’. De beste lokale producten zoals artisjok, courget, citroen, olijf, tomaat, truffel en een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta’s, vormen samen een lichte frisse en verfijnde cuisine. Alle smaken bij THE DUCHESS worden zorgvuldig bereid in een handgemaakte Molteni keuken, met daarin haar zeer exclusieve THE DUCHESS Table, waaraan de gasten omringd worden door chefs die hun kunst beoefenen.
Zoals men kan verwachten van Britse nobiliteit, speelt de afternoon tea een prominente rol bij THE DUCHESS, inclusief ‘Alice in Wonderland’ charme door de overdaad aan theekopjes, theepotten en taartplateaus. De extravagante displays presenteren een rijke variëteit aan niche patisserie en scones, geserveerd met signature marmelades. Trouw aan het koninklijke karakter van THE DUCHESS wordt de afternoon tea geserveerd met één van de vele theemelanges of, zoals het een ware royal betaamt, met een bijzondere champagne.
THE DUCHESS dranken
Een scherpe selectie punch en enkele creatieve variaties op de ‘French and Savoy Apéritif’ zijn volledig geïntegreerd met de ‘dining experience’. De cocktailkaart bestaat uit een evenwichtige selectie van vergeten cocktails uit de hoogtijddagen van de cocktail in de roerige jaren twintig en dertig. Een unieke wijnkaart sluit geheel aan bij THE DUCHESS cuisine door een selectie van de meest exclusieve wijnen en champagnes van over de hele wereld.
Het interieur bij THE DUCHESS
De overweldigende centrale hal met haar hoge, versierde glazen plafond, de zwarte en marmeren details, de prachtige handgemaakte vloertegels en de houten kozijnen brengen de élégance en verfijning van een oud koninklijk verleden samen met het comfort en de intriges van onze tijd. Bij THE DUCHESS bestaan het verleden en het heden niet enkel naast elkaar; ze verrijken elkander.
THE DUCHESS – www.the-duchess.com
Spuistraat 172 – 1012 VT – Amsterdam
Reserveren: +31 (0) 20 8113322 | info@ the-duchess.com
Tags: The DUCHESS, Vrije tijd