MENU

Maar wat doe je als je FLINK brak bent

bloomon lanceert valentijnscollectie ‘Love is in the details’

februari 5, 2022 Reageren (1) Views: 1866 Life Larissa Hendriks

De belangrijkste sporttrends voor 2022

De veranderingen in onze levensstijl, na alle lock-downs, hebben ook verstrekkende gevolgen in de sportwereld. Meer buitensporten en meer holistische, doordachte work-outs zetten de toon in de trends voor 2022. David Lloyd zet de sporttrends voor je op een rij.

1. LET’S GO OUTSIDE – Buitensporten

Ondanks alle uitdagingen van het afgelopen jaar, is een van de positieve punten die velen van ons hebben ontdekt, een hernieuwde kennismaking met het buitenleven. Tijdens de lockdown waren wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen ons dagelijkse uitje. Hierdoor hebben wij niet alleen fysieke en maar ook mentale voordelen. Verwacht wordt dat in 2022 de passie voor de buitenlucht zal voortzetten, buitensporten, zoals bijvoorbeeld ook het zwemmen in open water, zullen in populariteit stijgen.

2. MIND FIT IS THE NEW BODY FIT – holistische gezondheid

In 2022 wint de geestelijke gezondheid en welzijn steeds meer terrein. Uit onderzoek van David Lloyd kwam naar voren dat 70% van hun nieuwe leden antwoordden dat zij lid waren geworden voor hun geestelijke gezondheid en welzijn.

“Meer dan ooit denken mensen niet alleen aan de balans tussen werk en privé, maar ook aan de balans tussen werk en ontspanning. Een work-out hoeft niet alleen een 45 minuten durende HIIT-les te zijn, of een 5KM hardloopsessie. Een mindful sessie die de geest en ziel tot rust brengt is net zo belangrijk als het gaat om onze all-round gezondheid en mentaal welzijn. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat het gebruik van de sauna wonderen doet vanwege de plotselinge veranderingen in temperatuur. Dit werkt voor de geest en het lichaam ontspannend en het vermindert het stress- en cortisolniveau”.
Steph Holland, hoofd Spa en Lifestyle van David Lloyd Clubs.

3. LET’S GET MOBILISED – functionele fitness

Na bijna twee jaar met de laptop thuis op de bank te hebben gezeten, wordt steeds meer aandacht besteed aan onze houding en het optimaliseren van onze dagelijkse beweging. In 2022 zal een toename te zien zijn van groepstrainingen en workouts die specifiek gericht zijn op het mobiliseren, versterken en verbeteren van de algehele conditie van het lichaam, waarbij onze ‘core’ centraal staat.

Mobiliteits- en functionele krachttraining zijn voorbeelden hiervan. Dit is een slimme manier van trainen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit boven kwantiteit en op belangrijke bewegingspatronen die we allemaal in ons dagelijks leven gebruiken. Het is essentieel de juiste manier van trainen aan te houden, een personal trainer kan ervoor zorgen dat de oefeningen correct en veilig worden uitgevoerd en dat je zichtbaar en merkbaar vooruitgang boekt.

4. EEN PERSONAL TRAINER IN JE BINNENZAK – Fit tech

Door alle fitness-apps is er de mogelijkheid om in je vertrouwde thuisomgeving te trainen op je eigen telefoon.

“Er is de afgelopen twee jaar een explosie geweest van online fitness content en hoewel het geweldig is om zoveel keuze te hebben, is de keerzijde dat je niet weten waar je moet beginnen. Ik zou adviseren om voorzichtig te zijn want de getoonde techniek is niet zomaar voor iedereen geschikt. Als je voor het eerst traint, bedenk dan eens wat je echt leuk vindt: als je geen fan bent van cardio met veel impact, kijk dan eens naar kracht programma’s met lichaamsgewicht”.
Lucy Day, Hoofd Sport en Fitness van David Lloyd Clubs

Ontdek welke lessen en ervaringen David Lloyd Clubs aanbieden op www.davidlloyd.nl