MENU

bloomon lanceert valentijnscollectie ‘Love is in the details’

Wie zegt dat het december moet zijn voor Kerst..?

februari 13, 2022 reageren (2) Views: 2273 Life Larissa Hendriks

De interieurtrends van 2022

We mogen weer naar buiten, en des te fijner is het om weer thuis te komen! Daarom is het tijd om eens stil te staan bij de interieurtrends van dit jaar. Zo kan jij nog aan het begin van het jaar een van de eerste zijn die thuis meegaat met de trends!

In dit artikel lees je meer over de interieurtrends van 2022. Frisse kleuren, teddy stoffen, ronde vormen en natuurlijke tinten…

Retro vibes

Nintendo, Nokia en nog meer nostalgie. We zien het terugkeren in onze favoriete feestjes (zoals Terug naar Toen en Rewind), maar ook in ons interieur. We zoeken vooral na deze stressvolle jaren naar vertrouwde stijlen en hebben behoefte aan nostalgie. We hebben het niet over goed of fout, want alles mag! Zolang jij je nostalgie er maar in terug kan vinden.

Hieronder valt natuurlijk ook de teddy trend, want stiekem kan het heel goed zijn dat deze ontstaan is uit het gemis van de vroegere teddybeer. Grapje natuurlijk. Maar de trend is duidelijk een retro trend and we love it. Teddy stoelen zijn heerlijk zacht en vaak is de bekleding gemaakt van faux schapenvacht. Hierdoor krijgt de stoel een speelse en leuke uitstraling. Een populaire woontrend, het kan niet zacht en fluffy genoeg! Is toch ook een heerlijke manier om gasten thuis te ontvangen, lekker aaibaar zonder huisdieren. Deze stof zal je vooral veel terugzien in kleuren als wit, beige en pastelkleuren

Ronde vormen

Deze sluit aan op de retro vibes, de 70s maken ook een comeback. Voorheen herinner je je wellicht vooral strakke lijnen in de interieur trends, maar dat is dus blijkbaar toch niet heel gezellig. Meubels met zachte rondingen en een warme uitstraling creëren een knusse en gezellige sfeer. Rondingen hebben gewoon iets vriendelijkers, misschien ook omdat je je dan net iets minder pijnigt als je tegen de tafel of kruk stoot.

Binnen deze trend zijn we vooral gek op velvet, rotan en kurk. Check bijvoorbeeld de velvet stoelen uit de Kick Collection. De ontwerpers lieten zich niet voor niets inspireren door de kickste manier van leven. Past helemaal bij deze trend! En het materiaal gebruik als hout, staal en wol brengt ons naar de volgende trend…

Puur natuur

We hebben toch veel thuisgezeten de afgelopen jaren, en daarom zijn we ons steeds bewuster van onze thuisomgeving. Steeds meer mensen hebben de keuze gemaakt de drukke stad met kleine woningen te vervangen voor grotere woningen inclusief een tuin. Maar je kan natuurlijk ook gewoon meer natuur in je interieur brengen, als je nog niet klaar bent met het stadsleven!

Linnen, natuurlijke tinten en houten meubels, we zien het steeds meer. Oh, en vergeet de duizenden planten ook niet! Deze zijn ontzettend hip geworden en wie van jullie zou moeten toegeven dat er namen gegeven worden aan de huisplanten? Dat dachten we al. Niks om je voor te schamen, we zorgen thuis zelf ook goed voor Lisa en Robbert.

Welke interieur trends neem jij mee in 2022?