MENU

Het lekkerste van Lagos, Portugal

WOW, hier wil je heen in Porto

februari 21, 2022 reageren (3) Views: 3145 Travel Larissa Hendriks

Op stedentrip naar Lissabon

Lissabon, de prachtige stad in Portugal waar je in zo’n 3 uur naartoe vliegt. Met lage vliegprijzen is dit een leuke stedentrip voor een lang weekendje weg. In dit artikel geven we je onze tips voor het verblijf, restaurants, activiteiten en sportscholen voor onze fanatieke sportieve lezers!

We kennen allemaal Lissabon wel, maar wie wist dat… Volgens de legende is Lissabon gesticht door de Griekse held Odysseus tijdens zijn lange tocht naar huis, de Odyssee. Leuk weetje! En dan nu al onze ontdekkingen in deze stad…

Het perfect gelegen White Lisboa Hotel

Als je aankomt op Lissabon Airport sta je na zo’n half uurtje reizen met de metro voor de deur van White Lisboa Hotel. De metro is ook maar 2 euro, dus zeker een aanrader! Bij het inchecken merk je meteen dat dit een heerlijk schoon hotel is. Met een volledig witte uitstraling is namelijk elke vlek te zien en die hebben we niet gevonden. Elke dag worden de kamers schoongemaakt en krijg je opnieuw water, chocolaatjes en appels. Een service die je verwachtingen van een driesterrenhotel te boven gaan. Dat komt wellicht omdat de eigenaren vanuit een vijfsterren-mentaliteit komen. Als de schoonmakers jouw kamer hebben klaargemaakt komen zij nog persoonlijk een laatste check doen voor jouw check-in. Super netjes!

Na een heerlijke nachtrust in bedden die je ook van vijfsterrenkwaliteit zou kunnen noemen, begonnen we met het verkennen van de omgeving. In de buurt van het hotel is al genoeg te doen op loopafstand! Denk aan het allerlekkerste en authentieke bakkerijtje van Lissabon ‘Pastelaria Versailles’, deze vind je letterlijk naast het hotel, je hoeft alleen links de weg over te steken. Mocht je dan een goede sugar rush te pakken hebben, dan kan je doorlopen naar een van de vele sportscholen die ook op de hoek liggen van het hotel. Wij hebben een bezoekje gebracht aan 1Fight.

Sportlesjes pakken tijdens je stedentrip

Voor al onze sportieve lezers die wel bezig willen blijven tijdens een stedentrip hebben we een lesje crossfit geprobeerd bij 1Fight. De sportschool is zo’n vijf minuten lopen vanaf White Lisboa Hotel. En wat deed dit lesje ons goed! Super vriendelijke trainers, uitdagende lesjes en vooral ook een breed aanbod, want naast de crossfit kan je hier ook kickboks lesjes volgen, cycle, yoga en crossfight (interessant wel). Een sportieve tip dus!

In de buurt van het hotel kan je ook genoeg wandelen om aan je beweging te komen. Een van de grootste parken van Lissabon ligt op zo’n kwartiertje lopen: het Eduardo VII-park. Dit is een groot park nabij het centrum van Lissabon. Het park is vernoemd naar koning Eduard VII van het Verenigd Koninkrijk, die in 1902 de stad bezocht om de alliantie tussen Portugal en het Verenigd Koninkrijk te versterken. Het park strekt zich uit over een gebied van 25 hectare en biedt uitzicht op het lagere gedeelte van de stad (het centrum).

En heb je zin om te shoppen? Dan sta je ook na een korte wandeling in een van de grootste winkelcentra: El Corte Inglés. En Museu Gulbenkian is ook maar tien minuutjes lopen, hier vind je de meest prachtige tuinen van Lissabon en een van de beste moderne kunst collecties. Kortom, genoeg te doen op loopafstand van het hotel! En dan hebben we het nog niet eens over het lekkere zonnige lunchplekje op 5 minuten lopen gehad…

Bagels in Lissabon smaken toch nét lekkerder

Vanaf White Lisboa hotel loop je in 5 minuten naar Raffi’s Bagels, de lunch-tip in de buurt. Hier bestel je niet alleen heerlijke bagels, maar kan je ook poké bowls, salades en pannenkoeken bestellen… Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel als we de foto’s weer zien!

 

Raffi’s Bagels verkoopt ook een Hemp thee, een thee met CBD. Geen zorgen, dit is gewoon legaal. En perfect voor op je namiddag om even bij te komen van je dag. Er zitten genoeg voordelen aan CBD en deze thee is heerlijk!

En dan nu naar het centrum

Vanuit het ‘echte Lissabon’ is het tijd om ook het centrum te bezoeken. En ik zeg ‘echte’, omdat in de buurt van White Lisboa hotel de locals nog wonen, hier vind je dus veel meer ‘echt’ Lissabon dan in het centrum! Maar natuurlijk willen we alles zien, en een stedentrip zou geen goeie stedentrip zijn als we alle hoogtepuntjes niet hadden gehad. Om de hoek van het hotel stap je makkelijk voor wederom 2 euro in de bus en stap je in een kwartiertje het historische centrum binnen.

Natuurlijk neem je dan een bezoekje aan het welbekende plein met de leuke restaurantjes hier omheen, maar kijk ook eens verder, we vonden bijvoorbeeld de kerk ‘Church of São Vicente de Fora’ een prachtige kerk om even in rond te kijken. Het is een gebedshuis vol kunst en de plek waar de vorsten van het huis Bragança van Portugal zijn begraven.

Een brunch in een van de leukste straatjes van Lissabon

Op een of andere manier zoeken we altijd precies dat ene gezellige terrasje in een pittoresk straatje als we in een land als Portugal zijn. Dat is toch gezellig! En gelukkig hebben wij dé hotspot gevonden: Audrey’s restaurant. Op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden kan je hier terecht voor een heerlijke brunch om uit te zoeken welke route je gaat bewandelen. De brunch-kaart is uitgebreid, van eggs benedict tot smoothie bowls en yoghurt parfaits.

Precies de brunch die we als Amsterdammer na een dag in het buitenland al missen. En laten we niet de goede koffie vergeten, want zonder koffie kunnen we niet op pad natuurlijk.

Portugees de dag afsluiten

En dat doen we natuurlijk door heel uitgebreid te dineren op een veel later tijdstip dan we gewend zijn. Ook dit kan je doen bij Audrey’s restaurant, want de dinerkaart is minstens zo goed om voor terug te komen. Als we je iets kunnen aanraden is het om te starten met een typisch Portugees kaas en vlees plankje en een cocktail uit Manny’s bar (vernoemd naar de eigenaar van het pand, de vader van Audrey, waarnaar het restaurant weer vernoemd is).

Na de starter kan het alleen maar beter worden, want als voorgerecht kan je kiezen voor de grilled prawns. En man, wat is dit lekker zeg! Wauw. We zouden deze meteen weer opnieuw bestellen. Vraag vooral wat broodjes erbij, zodat je de saus helemaal weg kan dippen.

Als hoofdgerecht kozen we natuurlijk voor de octopus, een van de gerechten waarvan we inmiddels wel vinden dat Portugal er bekend om kan staan. Verse octopus met gegrilde groenten en zoete aardappel. Fantastisch, niks meer aan doen en nog een keer voor terugkomen.

En als je dan nog even het eten eraf wil wandelen, is het prachtig om langs de Kathedraal van Lissabon te lopen. Deze kan je dus ook in de avond bewonderen.

Aan alles komt een einde

En zo komt er ook weer een eind aan deze stedentrip. Gelukkig is een late check-out zeker mogelijk bij Hotel White Lisboa en kan je nog even een duik nemen in het zwembad op het dak. Ook uniek trouwens, want veel hotels in Lissabon hebben geen eens een zwembad, dus wederom een pluspunt!

Sowieso is de deze rooftop een kijkje waard, want het uitzicht is fantastisch. Als je een beetje mazzel hebt bevind je kamer zich ook op een hoge etage zodat je elke ochtend wakker wordt met zo’n uitzicht. Bedank ons later maar.