MENU

Seksspeeltjes voor alle seksuele voorkeuren

Top, zo’n topper

maart 24, 2022 reageren (2) Views: 4209 Gadgets, Life Larissa Hendriks

Lentekriebels met deze frisse gin-cocktail

Yes, lente! De zon komt weer tevoorschijn en we nemen vrolijk afscheid van grauwe en regenachtige dagen. En, misschien nog wel het beste, het ziet ernaar uit dat we de lentedagen ook weer met elkaar kunnen doorbrengen. Lekker borrelen, ouwehoeren en spelletjes spelen. In dit artikel een cocktail en spel-inspiratie om jouw komende mibo’s nog langer door te laten gaan.

Wanneer de dagen weer langer worden en de zon begint te schijnen, krijgen we weer de lentekriebels. Een lekkere frisse cocktail in de hand en een spelletje op tafel met vrienden om je heen klinkt als de perfecte lente middag. Hieronder alvast wat inspiratie hiervoor!

De frisse Tanqueray gin-cocktail

Laura Brady, de beste bartender van Nederland, deelt het recept voor dé lentecocktail van 2022: Fresh Forest. De houtachtige noot van de cocktail is een onmiskenbare knipoog naar Tanqueray London Dry gin. Samen met de hint van citrus smaakt het drankje naar een perfect gemixte gin-tonic bij zonsondergang, op een terrasje in de buurt van het bos.

Hoe maak je ‘m? Dit heb je nodig voor 1 glas:

50 ml Tanqueray London Dry gin
20 ml zoethoutsiroop*
1 bolletje citroensorbetijs
Mousserende wijn
Takje koriander en/of citroenschil

Giet de Tanqueray London Dry gin en zoethoutsiroop* in een gekoeld cocktailglas en meng voorzichtig met een lepel;
Voeg 1 bolletje citroensorbetijs toe aan het glas;
Giet de mousserende wijn over het geheel om een bad voor het ijsbolletje te creëren;
Garneer met een takje koriander en/of citroenschil en een theelepeltje.

Laura Brady won afgelopen jaar de Diageo World Class Competition, ‘s werelds grootste bartendingwedstrijd waaraan meer dan 10.000 bartenders uit 56 landen hebben meegedaan. Speciaal voor het seizoen ontwikkelde ze een fris cocktailrecept met gin die zowel in geur als smaak opvallend is. De cocktail sluit aan bij het onlangs gelanceerde huisparfum van ginmerk Tanqueray en Nederlands parfumlabel Abel Odor.

Biggen, vet leuk borrelspel

Dit ken je waarschijnlijk nog niet! Biggen is het geluksspel waarbij je niet met dobbelstenen gooit, maar met varkentjes. Dat is lachen! Het aantal punten dat je verdiend wordt bepaalt door de manier waarop de varkentjes op de tafel belanden. Dus dit is ook een heel simpel spel, dat is mooi, dan hoef je niet de rest van de tafel nog een uitleg te geven. Om er wel wat meer uitdaging aan te geven, kan je ook punten verdienen door de uitkomst van de worp van je tegenstanders te voorspellen. Raad jij het juiste aantal? Dan krijg je punten. Heb je de uitkomst verkeerd voorspeld, dan verlies je punten. Dit onderdeel kan je natuurlijk na een aantal drankjes laten vallen. Je wint het spel als je als eerste 100 punten hebt verzameld.

 

*Recept voor zelfgemaakte zoethoutsiroop

Warm 200 ml water op in je waterkoker;
Wanneer de belletjes beginnen te stijgen, stop je de waterkoker (voordat hij het kookpunt bereikt);
Giet het water in een kan en voeg 5 gram zoethoutsnippers toe (of gebruik zoethoutthee van goede kwaliteit);
Roer en laat 20 minuten trekken;
Giet het water door een zeef en daarna door een koffiefilter;
Voeg 350 gram suiker toe en roer tot het is opgelost;
Giet de siroop in een fles en bewaar tot 1 maand in de koelkast.