MENU

Top, zo’n topper

Petit Latour: topchampagnes bij een topuitzicht in een tophotel

april 2, 2022 reageren (4) Views: 4785 Gadgets, Travel Larissa Hendriks

Stap het vliegtuig in met compressiekousen

Bij compressie denk je misschien aan de klassieke huidkleurige steunkous die vooral voor medische doeleinden wordt gebruikt. Maar wist je dat compressie kleding ook uiterst geschikt is om het lichaam te ondersteunen tijdens zowel kracht- als duursport? Of zelfs: in het vliegtuig?

We mogen weer reizen! Vliegtuigen lopen weer vol en we delen graag een tip voor in het vliegtuig met jullie: compressiekousen.

Lekker stilzitten in het vliegtuig

Wanneer je lange tijd stilzit, trekt de zwaartekracht je bloed harder naar beneden, waardoor het voor dat bloed moeilijker wordt om goed terug te keren naar het hart en het van nieuw zuurstof te voorzien. Door lichte druk (compressie) van de compressiekousen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en verbeterd. Spieren worden op deze manier optimaal voorzien van zuurstof. Wat ze op zo’n hoogte wel kunnen gebruiken!

Hansaplast got you covered

Ga je binnenkort het vliegtuig in? Dan kunnen Hansaplast Sportcompressiekousen (€24,99) een uitkomst zijn. Deze kousen worden over de kuit tot onder de knie opgetrokken en zorgen hiermee door de lichte druk voor een betere doorbloeding in de benen en voeten.

Handig: alle Hansaplast compressie producten kunnen eenvoudig gewassen worden en zijn dus vaker te gebruiken. Niet alleen verstandig dus, maar ook duurzaam!

Naast de gezondheidsvoordelen kunnen compressiekousen ook nuttig zijn tegen de kou in vliegtuigen. Want wist je dat je voeten het nog kouder krijgen wanneer je bloed niet goed circuleert, omdat er dan minder zuurstof in je bloedsomloop zit?

Kortom, een aanrader dus om compressiekousen aan te doen voor je begint aan je volgende vliegreis!