MENU

Stap het vliegtuig in met compressiekousen

Pasen vieren op Malta

april 4, 2022 reageren (0) Views: 3387 Travel Larissa Hendriks

Petit Latour: topchampagnes bij een topuitzicht in een tophotel

Het familiehotel waar je je de koning te rijk voelt, en waar het tegelijkertijd als thuiskomen voelt. Huis ter Duin straalt de perfecte balans tussen luxe en comfort uit. Altijd fijn om er hier even tussenuit te zijn, en al helemaal met de nieuwe champagnebar: “Petit Latour by Ruinart”.

Het toonaangevende hotel Huis ter Duin in Noordwijk is een speciale bar rijker. Bij Petit Latour is het mogelijk om verschillende bijzondere champagnes te bestellen per glas, of per fles, met bijpassende Franse gerechtjes.

Een vooruitzicht op zee

Weer of geen weer, een uitzicht op zee heeft altijd haar charme. De rustgevende golven die overslaan met een eindeloos zicht op de horizon. Het toonaangevende hotel Huis ter Duin in Noordwijk staat op de perfecte plek om hier altijd van te genieten. Zowel binnen als buiten op het terras ervaar je de rust van de zee.

Wist je dat: Huis ter Duin begin 1880 ontstaan is naar het idee van de toenmalige burgemeester Pické. De plaatselijke bevolking van Noordwijk was toen nog afhankelijk van de visserij. Pické vond dat Noordwijk meer te bieden had dan uitsluitend vis: een badplaats met allure zou een betere vangst opleveren. Pické zette een paar jaar later dan ook op het hoogste punt van de duinen de eerste spade in het zand.

En nu is Huis ter Duin niet zomaar een hotel, het is een begrip. Stijlvol, chique, maar ook zeker openhartig en gastvrij. Iedereen is welkom en de sfeer voelt altijd fijn aan.

Daarop heffen we het glas!

Van dat fantastische uitzicht kan je nu extra genieten met een goed glaasje champagne. De stijlvolle champagnebar Petit Latour is in oktober 2021 geopend. Helaas volgde al snel een lockdown, maar gelukkig is de bar nu weer open en kan je van de zomer genieten van een stralend zonnetje door je glas.

Op de kaart van Petit Latour staan verschillende champagnes die zowel per glas als per fles te bestellen zijn, zoals Ruinart Blanc de Blancs. Ook een zeer exclusieve champagne als Dom Ruinart Blanc 2009 is verkrijgbaar by the glass, wat een unicum is. En de champagne is te vergezellen met bites, speciaal samengesteld door chef Marcel van Lier van restaurant Latour, het door een Michelinster bekroonde restaurant van Huis ter Duin.

Van Petit Latour kan iedereen genieten, daar hoef je geen hotelgast voor te zijn. Iedereen is welkom binnen te stappen en te genieten van een bubbel, bite en bijzonder mooie uitzicht op zee. Zo valt er elke dag wel wat te vieren.

Champagne vier je met bubbels

We drinken steeds meer champagne, daar is niet per se meer een verjaardag, diploma-uitreiking, nieuwe baan, afscheid of grote opening voor nodig. Een bubbel kan bij elke middagborrel en dat had monnik Dom Ruinart al voorspeld. Hij is de oprichter van het champagnehuis Ruinart in 1729, het oudste nog bestaande champagnehuis. En Petit Latour is ontstaan uit een samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en Ruinart. Dat belooft al genoeg toch?

En mocht je dan na de bites en champagne nog zin hebben in een diner bij zonsondergang, dan kan je terecht bij het strandrestaurant Breakers, pal voor Huis ter Duin. Dat is pas genieten.