MENU

Breng de Mediterrane vibe thuis

Ready to serve met Bacardi Cocktails

april 21, 2022 reageren (2) Views: 2029 Life Larissa Hendriks

David Lloyd Clubs geeft 4 lente fitnesstrends

De lente is nu echt officieel aangebroken, dat betekent dat sporten waarschijnlijk een stuk gemakkelijker zal voelen, en misschien ben je meer gemotiveerd om je weer in het zweet te werken. Zorgen de lentekriebels bij jou ook voor meer motivatie om meer te gaan sporten?

David Lloyd geeft een open weekend dit weekend (23/24 april). Als je nu meer wilt trainen of juist op zoek bent naar iets nieuws om je conditie op te krikken, deze fitnesstrends zullen volgens David Lloyd Clubs dit voorjaar belangrijk zijn…

1. Spring op de Airbike

Misschien heb je de spinningfiets inmiddels onder de knie, of ben je uitgekeken op je racefiets – dan is het nu tijd voor de airbike niet? Airbikes zijn geliefd bij professionele atleten – en het ziet ernaar uit dat steeds meer mensen er dit seizoen de vruchten van zullen plukken. Je zal deze trend steeds vaker op de fitnessvloer zien.

De airbike is heel efficiënt. Spinfietsen, fietsen en hardlopen zijn allemaal activiteiten die het onderlichaam domineren maar als je op de airbike springt, werk je aan bijna elke spier in je lichaam, waardoor je als geen ander een full-body workout krijgt. Het is een low-impact training wat betekent dat je minder kans hebt op repetitieve belasting blessures, zoals scheenbeen blessures van het hardlopen”

2. Pickleball neemt een hoge vlucht

David Lloyd Clubs noemde pickleball als een van zijn toptrends voor fitness in 2022 – maar het is tot nu toe zo koud en regenachtig geweest dat we ons niet kunnen voorstellen dat mensen dit buiten geprobeerd hebben. Na maanden van thuis trainen of in een sportschool betekent het dat de lente ervoor zorgt dat wij graag weer sporten in de frisse buitenlucht – wat betekent dat je pickleball kan uitproberen.

Pickleball wordt omschreven als een kruising tussen tennis, badminton en pingpong. Het kan in enkel- of dubbelspel worden gespeeld, waarbij de spelers een geperforeerde bal over een net slaan. Omdat er minder wordt gerend dan bij tennis, is het volgens David Lloyd Clubs voor meer mensen een toegankelijke sport – en je zult nog steeds merken dat het een geweldige cardiotraining is, terwijl het ook hand-oog coördinatie op de proef stelt.

3. Vrouwen gaan aan gevechtstraining doen

Vrouwen die boksen en andere vechtsporten beoefenen zijn niet nieuw – we worden al jaren geïnspireerd door boksers als Lucia Rijkerien Jorina Baars echter de populariteit van deze sporten zullen steeds meer toenemen. Er zij meerdere redenen waarom vrouwen massaal naar de bokslessen of vechtsporttrainingen zullen komen. Boksen is een full-body oefening die fantastisch is voor je hart-longconditie.

Vrouwen realiseren zich dat boksen niet alleen over “het slaan van dingen” gaat. Het vereist coördinatie, behendigheid en kracht om de meest effectieve bokser te zijn die je kunt zijn. Van hand-oog coördinatie tot voetenwerk, boksen laat je je hersenen trainen terwijl je ook je lichaam traint. En een fijn voordeel, dit is de beste manier om van je stress af te komen.

4. Inpluggen met audio workouts

De lente is de perfecte tijd om buiten te trainen: het weer is helder en fris, het is warm genoeg maar niet zó warm dat je oververhit raakt. Met audio workouts kan je je trainer mee naar buiten nemen, via een koptelefoon. Met audiofitness zit de trainer in het oor van de gebruiker en op die manier wordt je door je workout geloodsd. Nu steeds meer mensen hybride fitness routines beoefenen – waarbij ze afwisselend in de sportschool, thuis en buitenshuis trainen – is een audioworkout misschien precies wat je dit voorjaar nodig hebt om het beste van twee werelden te krijgen.

Zorgen de lentekriebels bij jou ook voor meet motivatie om meer te gaan sporten? David Lloyd geeft een een open weekend dit weekend (23/24 april) en iedereen is na 14:00 uur welkom om te komen sporten bij David Lloyd Clubs. Doe verstandig en schrijf je hier in bij David Lloyd.