MENU

Interrail reis door Europa – Frankrijk

Interrail reis door Europa – Oostenrijk – Innsbruck

augustus 26, 2022 reageren (2) Views: 6032 Travel Larissa Hendriks

Interrail reis door Europa – Zwitserland – Zürich

In de rij bij Schiphol zullen we niet staan, we gaan met de trein op reis. Interrailen gaat snel, makkelijk en brengt je ook bij de mooiste plekjes in Europa. En daarnaast zit je (vooral in eerste klas) een stuk lekkerder dan in het vliegtuig.

Wij maakten een interrail trip door: Parijs, Nancy, Zürich, Innsbruck, Verona, Milaan en Bern. In dit artikel lees je alles over de mooie stad Zürich in Zwitserland.

Stop 3: Zürich

Vanuit Frankrijk vertrekken we naar het prachtige Zwitserland! Je ziet onderweg de landschappen veranderen van Franse charme naar Zwitserse natuur. Het is zo mooi om onderweg al de diverse landschappen en sferen van plek tot plek mee te krijgen. Lekker uit het raam kijken, een interrail is een prachtige manier van reizen. En een duurzamere manier ook!

Beroemd voor een dag bij The Dolder Grand

Om je ervaring in Zürich helemaal compleet te maken gun je jezelf een verblijf bij The Dolder Grand. Dit is luxe verpakt in een hotel. Het is dan ook niet voor niets dat bekende namen als Hillary and Bill Clinton, Leonardo DiCaprio, Oprah Winfrey, Winston Churchill, Arturo Toscanini, Albert Einstein, The Rolling Stones, and Henry Kissinger hier een verblijf hebben geboekt.

Van opstaan tot naar bed gaan, alles voelt hier alsof je top of the world bent. Letterlijk, want je kijkt vanaf de hoge heuvel ook prachtig neer op Zürich. Het uitzicht begint al bij het ontbijt, wat tot in de puntjes verzorgd wordt. Naast een uitgebreid aanbod op het buffet, kan je ook diverse gerechten bestellen. Vraag om een van de specialiteiten van de chef, dan zal je niet teleurgesteld worden.

 

Na het ontbijt is het tijd om op pad te gaan, en het hotel zorgt elk uur om een shuttle naar de stad. Wil je nog verder dan de stad? Dan hebben we ook een paar aanraders van activiteiten voor je…

Op de top van Europa: Mount First Adventure

Het is even heel vroeg opstaan, maar dan heb je wel wat! Ten eerste kan je zeggen dat je op de top van Europa bent geweest en ten tweede kan je genieten van een flinke dosis adrenaline. Vanaf 08:00 ben je onderweg en het duurt zo’n 3 tot 4 uur voordat je op de top van Europa bent. De activiteit heet ‘Grindelwald and Mount First Adventure’, en deze kan je boeken via Booking.com.

Het prachtige landschap is onderweg al adembenemend. Zwitserland staat hier natuurlijk ook om bekend. Wat een uitzicht. Dit zie je op de ansichtkaarten, dit zie je op Google, dit zie je met de Grindelwald and Mount First Adventure in het echt.

Helemaal aan de top zijn er vier verschillende attracties waarmee je nog meer uit je bezoek kan halen. Als je de echte adrenaline attracties ‘slider’ of ‘glider’ wil ervaren raden we je aan om zo snel mogelijk hier in de rij te gaan staan, voor ons werd de wachttijd helaas te lang om de bus terug te halen. Maar gelukkig is het karten langs de koeien en het prachtige uitzicht ook een fantastische ervaring. En met die afgronden nog best spannend ook, spannender dan je zou denken. Aan je dagelijkse dosis adrenaline kom je hier dus wel, gelukkig is er onderweg terug naar Zürich genoeg tijd om een dutje te doen in de bus.

We’re falling for the Rhein Falls

Deze activiteit duurt een halve dag, je bent vanaf 9 uur onderweg en komt rond 13 uur weer terug. Na zo’n anderhalf uur rijden kom je aan bij de watervallen. Hier kan je een boot bijboeken, of gewoon zelf op pad gaan om de watervallen vanaf het land te bewonderen. Je krijgt hier een paar uur de tijd voor, wat ruim genoeg is.

De Rhein Falls zijn 150 meter breed, 23 meter hoog, 13 meter diep, stroomt met zo’n 600 m3 per seconde in de zomer en bestaat al ruim 14.000 tot 17.000 jaar. Een bijzonder mooi natuurbeeld.

En toch volledig uitgerust verder reizen

Na al die activiteiten ben je wel toe aan wat rust. Gelukkig heeft The Dolder Grand een overheerlijke spa waar je totaal tot rust kan komen. Vooral in de jacuzzi met dat prachtige uitzicht op Zürich. Totale ontspanning. En als je opzoek bent naar meer kan je naar de gemeenschappelijke spa in badkleding met een sauna, stoombad, ijskamer en relaxbaden, of naar de gescheiden spa’s voor mannen en vrouwen zonder badkleding.

 

Wat The Dolder Grand ook een aantrekkelijk verblijf maakt is de welverdiende Duurzaam Reizen-badge van Booking.com. Een klein voorbeeld is al de sierkwast die naast het bed ligt, hiermee kan je aangeven of je het bedlinnen vervangen wil hebben of dat deze mogen blijven liggen. Daarnaast wordt ook hergebruik van handdoeken gestimuleerd en wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic. Op de pagina van Dolder Grand op Booking.com kan je alle duurzaamheidsmaatregelen op een rijtje vinden.

Vind je dit helemaal interessant en wil je vaker een Duurzaam Reizen-accommodatie boeken? Dan kan je ook op Booking.com filteren op deze Duurzaam Reizen-badge!

Duurzaamheid staat bij Booking.com hoog in het vaandel, perfect in lijn met de interrail reis die we maken! We pakken een volgende trein richting Innsbruck.