MENU

Interrail reis door Europa – Italië – Milaan

Booking.com, met een goed gevoel op reis

november 28, 2022 reageren (4) Views: 6429 Travel Larissa Hendriks

Interrail reis door Europa – Zwitserland – Bern    

Pak je spullen, sla de chaos op Schiphol over, stap in de trein en ga op reis. Interrailen is deze zomer dé manier om een prachtige reis te maken.

Wij maakten een interrail trip door: Parijs, Nancy, Zürich, Innsbruck, Verona, Milaan en Bern. In dit artikel lees je alles over de laatste stop voor thuiskomst: Bern, Zwitserland.

Stop 7: Bern

Wellicht heb je nog niet van dit plekje gehoord, en dan brengen we daar nu graag verandering in. Het huis van Einstein, een helderblauwe rivier, adembenemende uitzichtpunten, authentieke straten en mooie natuur, hier wil je niet meer weg. En al helemaal niet, als dit de laatste stop is van je fantastische interrail reis.

Na zo’n 5 minuten lopen ben je al in de oude stad, waar je de mooie kerken vindt, het huis van Albert Einstein, prachtige uitzichtpunten, authentieke winkelstraten, gezellige terrasjes en sfeervolle parkjes. Het verste park heet de ‘Rosengarten’, maar sla deze niet over, want deze geeft je een prachtig uitzicht op de hele stad.

Shakshuka bij je ontbijt

Wil je lekker centraal verblijven en vlakbij het treinstation? Dan is Hotel Schweizerhof Bern & Spa een aanrader. Zoals de naam al zegt, is er bij je verblijf ook een spa inbegrepen, en een mooie kleine gym. Dan kan je blijven genieten van je vakantie en een beetje in shape blijven. Dat is geen overbodige luxe met het ontbijt wat hier aangeboden wordt…

Naast een heerlijk buffet met de basics als yoghurt, chia pudding, kazen, broodjes, croissants, verse sappen, en scrambled eggs, vind je ook een menukaart met grotere ontbijtgerechten. De pannenkoeken zijn een aanrader en wat al helemaal fantastisch is: de shakshuka. Heb je dit ooit op een hotelontbijt-kaart zien staan? Wij niet. Dat komt omdat dit eigenlijk ook een restaurant is, wat toevallig pal naast het hotel ligt. Een mooie samenwerking en samen doen ze moeite om voedselverspilling tegen te gaan. Een van de duurzame kenmerken van dit hotel. Je kan alle duurzame maatregelen vinden op de accommodatiepagina van Hotel Schweizerhof Bern & Spa op Booking.com onder het kopje ‘Duurzaam Reizen-accommodatie’.

Vind je dit interessant en wil je vaker een Duurzaam Reizen-accommodatie boeken? Dan kan je op Booking.com filteren op een Duurzaam Reizen-badge! Dit betekent dat er belangrijke stappen zijn genomen om je verblijf duurzamer te maken.

Restaurant tip: Altes Tramdepot

Meteen een tip: reserveer! Want het zit hier echt ramsvol. De brouwerij & restaurant Altes Tramdepot loopt als een tram. En dat komt niet alleen door het uitzicht op de stad. Je kan hier heerlijk eten en zelfs een biertap aan tafel bestellen. Alle bierliefhebbers willen hier geweest zijn.

De brouwerij heeft meer biertjes van de tap dan je kan vinden bij de biertuin in Amsterdam. Je kan hier ook een biertap bestellen voor op tafel, dan kan je gedurende de avond zelf je biertjes tappen! Dan weet je wel hoe de avond loopt. Een en al gezelligheid! En bij Altes Tramdepot kan je ook een prima bodem leggen voor je begint aan al je bier-plezier.

Op de menukaart staan Zwitserse specialiteiten, maar ook klassiekers als spareribs en een goed stuk biefstuk. Kies voor groenten of een grote lading friet, of deel lekker met elkaar. Mocht je geen zin hebben in grote gerechten, dan staan er ook beer-bites op de menukaart die perfect samengaan met het bier. Natuurlijk sluiten we het diner af met een zoet dessert.

Proost, op een prachtige laatste stop onderweg terug naar Amsterdam.