MENU

Black Bananas: KEY TO THE CITY-varsityjack

OU. EST LE PARTY!

november 30, 2022 reageren (2) Views: 3193 Fashion Larissa Hendriks

Isabel Marant, modemerk én modeontwerpster

Isabel Marant, je kent het misschien als modemerk of modeontwerpster. Beide titels kloppen helemaal. Ze is een Franse modeontwerpster én eigenaar van het gelijknamige modemerk.

Isabel won de Award de la Mode (1997), de Whirlpool Award voor beste vrouwelijke ontwerper (1998), Fashion Designer of the Year bij British Glamour’s Women of the Year Awards (2012). Ze werd uitgeroepen tot Contemporary Designer of the Year bij de Elle Style Awards in 2014. Haar samenwerking met H&M in 2013 was zo succesvol dat de website van het bedrijf crashte onder de vraag en de collectie binnen 45 minuten was uitverkocht.

Wintercollectie

Beroemdheden die Marant’s ontwerpen droegen zijn onder meer Alexa Chung, Katie Holmes, Victoria Beckham, Kate Moss, Sienna Miller, Kate Bosworth en Rachel Weisz. En jij staat hier natuurlijk graag tussen. Goed nieuws, er is een nieuwe wintercollectie uit. En je kan Isabel Marant bij LUTZ bestellen.

Meer Marant

De geschiedenis van Isabel is heel interessant. Ze werd op 12 april 1967 in Boulogne-Billancourt geboren als dochter van een Franse vader en een Duitse moeder. Haar ouders scheidden toen Marant zes jaar oud was en ze woonde bij haar vader, die hertrouwd was. Als kind wilde Marant geen ontwerpster worden, ze droomde ervan om later dierenarts te worden. Ze groeide op in de voorstad Neuilly-sur-Seine in de Hauts-de-Seine, waar ze weigerde jurken te dragen en alternatieve outfits in plastic zakken naar school droeg. Op 14-jarige leeftijd had Marant een kapsel als dat van Patti Smith en droeg ze aangepaste mannenkleding. In 1982 vroeg ze haar vader om een naaimachine voor haar te kopen en ze begon kleding te maken van afgedankte kleding en stof, en al snel vroegen haar vrienden haar om kleding voor hen te ontwerpen. En zo schreef ze geschiedenis!

Marant’s Motto

Toen Marant mode studeerde aan Studio Berçot, zei de directeur:

“Je moet niet willen dat anderen dingen dragen die je zelf niet draagt”

en deze zin werd haar motto. De collecties van Marant zijn gebaseerd op verschillende eenvoudige stukken, zoals strakke en rechte broeken; zachte en ongestructureerde overhemden en blouses; en getailleerde jassen en mantels. Haar kleding is vaak versierd met prints, franjes, borduursels, studs of kant. Marants typische outfit laat de drager het midden tussen boho en rock chic met een losse blouse en een bijgesneden leren broek. De collecties veranderen nooit radicaal waardoor het gemakkelijk is om stukken uit verschillende seizoenen te combineren. Zo ook deze nieuwe wintercollectie.