MENU

Cadeautips voor iemand die alles al heeft: herinneringen om...

Op whisky avontuur met The GlenDronach

juni 20, 2023 reageren (0) Views: 1706 Life Larissa Hendriks

Ontdek de betoverende wereld van Benriach whisky

In de oude Riach-boerderij in het noorden van de Speyside, wordt de intrigerende en buitengewone single malt Scotch whisky van Benriach gedestilleerd. Elke druppel Benriach whisky is doordrenkt van het erfgoed en de rijke Schotse tradities die teruggaan tot 1898, het jaar waarin de distilleerderij haar deuren opende.

Het unieke terroir van de Speyside-regio, met zijn vruchtbare grond en zuivere bronnen, geeft de whisky een authentiek en onmiskenbaar karakter.

De beste smaakcombinaties

Wat Benriach onderscheidt, is het verleggen van grenzen om zo de verwachtingen te overtreffen. De getalenteerde blenders van het merk, zijn samen met een team van gepassioneerde whisky-experts voortdurend op zoek naar de beste smaakcombinaties.

Van zachte tot rijkere en rokerige varianten

Of je nu een echte whiskykenner bent of net begint aan de ontdekking, Benriach heeft voor ieder wat wils. Van een zachte tot de rijkere wat rokerige varianten, er is een Benriach whisky voor iedereen. Het merk heeft een uitgebreid assortiment en omvat single malts van verschillende leeftijden.

Naast het bieden van een ruim assortiment werkt Benriach nauw samen met lokale gemeenschappen om de duurzaamheid van het merk en de omgeving te stimuleren.

Over Benriach…

De intrigerende en buitengewone Speyside single malt Scotch whisky van Benriach had niet kunnen ontstaan zonder uniek whisky-erfgoed, dat teruggaat naar 1898. In dat jaartal bouwde John Duff na terugkomst van zijn wereldreizen zijn distilleerderij. Benriach staat op het terrein van de oude Riach-boerderij in het noorden van de Speyside en haalt water uit een mineraalrijke aquifer, diep onder de distilleerderij.

Benriach kent een lange traditie van whisky distilleren: van meer rokerige tot niet-rokerige varianten. De unieke collectie vaten van over de hele wereld stelt de whiskymakers in staat om alle smaakmogelijkheden van single malt te verkennen en zodoende één van de rijkste, meest gelaagde whisky’s van Speyside te creëren. Deze traditie wordt vandaag de dag voortgezet onder leiding van Master Blender Rachel Barrie.

De bekroonde basis range van Benriach bestaat uit vier producten: The Original Ten, The Twelve, The Smoky Ten en The Smoky Twelve. Deze whisky’s worden gerijpt op drie verschillende vaten – een unicum binnen de malt whisky-industrie. Naast de basis range heeft Benriach een oudere range met een eenentwintig-, vijfentwintig jaar oude en een dertig jaar oude whisky. Daarnaast introduceert het merk jaarlijks verschillende limited editions.