MENU

Bier-plezier in Noord op het Lowlander terras

Clearly Not Coffee: jouw nieuwe bakkie

augustus 23, 2023 reageren (0) Views: 3918 Food Larissa Hendriks

Daal neer op het terras van Daalder

Een betaalbaar low-key sterrendiner op het terras? Kan dat? Ja! Bij Daalder wel. Hier zit je heerlijk tot in de laatste uurtjes in de zon met écht goed eten en drinken.

Aan het water in Amsterdam West vind je het Daalder terras. Verwacht een menu vol met creatief streetfood. Van Dennis’ Molukse Fried Chicken tot (smash)burgers en een tarte flambée. 

“Sommige dingen kan ik echt elke dag eten. Bij Daalder Streetfood wilde ik van die gerechten een gruwelijke lekker versie maken. Of een totaal nieuwe versie. Toen ik op meerdere plekken Korean Fried Chicken ging proeven, kreeg ik dus ook direct inspiratie voor een Indonesische versie. We koken de saus van Opor Ayam compleet in zodat hij perfect aan de krokante kip plakt.”
Dennis Huwaë, chef en eigenaar restaurant Daalder

Schuif aan het water

Wil jij ook altijd nog zo lang mogelijk in het zonnetje blijven zitten? Dan zit je goed bij Daalder! Hier op de vlonder geniet je van de zon tot in de laatste uurtjes. Natuurlijk onder het genot van een overheerlijk hapje en drankje. Probeer wel van tevoren te reserveren zodat je gegarandeerd een plekje hebt, vooral in het weekend en met mooi weer!

Wij genoten van loaded fries, Muku fried chicken (alle drie aanraders, iedereen had een andere favoriet maar de Opor Ayam was wel de winnaar), Flammkuchen en de Baowowwow…

De peking eend op de bao bun was een stuk machtiger dan we verwacht hadden, dus vergis je daar niet in! Sowieso zien de gerechten er misschien niet al te groot uit, maar vullen zeker wel. Probeer daarom eerst gewoon wat gerechten te bestellen en erna wellicht nog een ronde (en nog een, en nog een) te doen. En op tijd te bestellen, want als het druk is en er is spits kan het nog wel eens duren voor je het eten op tafel hebt! Gelukkig serveren ze onwijs lekkere wijnen, dus dat wachten is zo vervelend nog niet op de vlonder in de zon aan het water.

Tot later!

Wij komen zeker nog eens terug bij deze hotspot aan het water. Als je het ons vraagt is dit echt een pareltje, dus deel het vooral niet met te veel vrienden, dan blijft er een plekje op het terras voor ons vrij…