MENU

Vanavond: de live stream van het Dutch Fashion Foundation...

The Padellers zet groeistrategie voort met uitbreiding naar Duitsland

december 4, 2023 reageren (7) Views: 2098 Life Larissa Hendriks

Wanneer snurken je grootste nachtmerrie is

Slapeloze nachten door hardnekkig gesnurk zijn voor velen een bekend probleem. Of het nu je eigen snurken is of dat van je partner, de impact op de kwaliteit van de slaap kan aanzienlijk zijn. Gelukkig zijn er enkele effectieve tips om dit vervelende geluid te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen! Want dat slaap belangrijk is, weten we allemaal.

1. Begrijp de oorzaken

Het eerste wat je kan doen, is begrijpen waarom het snurken optreedt. Het kan variëren van gewoon wat extra lucht die door de neus gaat tot ernstiger onderliggende oorzaken, zoals slaapapneu. Raadpleeg een arts om eventuele medische problemen uit te sluiten!

2. Houding tijdens het slapen

De slaaphouding kan een grote rol spelen bij snurken. Slapen op de rug kan het snurken verergeren. Probeer op je zij te slapen om de luchtwegen vrij te houden en het snurken te verminderen. Het is misschien even wennen, maar als er iets de kracht is van de mens, dan is het aanpassingsvermogen.

3. Je gezondheid

Overgewicht kan een van de oorzaken zijn van snurken. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen, kun je niet alleen het snurken verminderen, maar ook je algehele gezondheid verbeteren. Zo kan ook extra water drinken helpen. Uitgedroogde weefsels in de keel en neus kunnen snurken veroorzaken. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag om de kans op snurken ’s nachts te verminderen. Goede voornemens voor 2024?

 4. Andere oplossingen

Er zijn naast de huis-tuin-en-keuken oplossingen, ook oplossingen die je aan kan schaffen. Denk bijvoorbeeld aan Mr. Anti Snurk, dit verhelpt snurken doordat deze beugel je onderkaak tijdens het slapen in positie houdt of zelfs iets naar voren dwingt. Hierdoor wordt de luchtweg vrijgehouden en stop je met snurken. Deze snurkbeugel klinkt misschien duur, maar gelukkig is deze goed betaalbaar en wellicht een leuke cadeautip voor bij de feestdagen.

 5. Professionele hulp

Als het snurkprobleem aanhoudt en de kwaliteit van de slaap ernstig beïnvloedt, overweeg dan professionele hulp. Een slaapspecialist kan de onderliggende oorzaken vaststellen en een passende behandeling aanbevelen. Het is essentieel om actie te ondernemen tegen snurken, niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor de kwaliteit van de slaap van je partner. Maar als een start, heb je hopelijk wat aan deze tips!