MENU

LABAREAU Skincare debuut op Ibiza bij exclusieve parfumerie Papaduk

De digitale verandering in geldzaken: Bitcoin

december 26, 2023 reageren (0) Views: 1918 Life Larissa Hendriks

Inner Circle ziet in ‘Quirk-Dating’ nieuwe dating trend 

Wanneer iemand besluit de ongebruikelijke eigenaardigheden van iemand te omarmen in plaats van ze te zien als een afknapper.

Inner Circle, de vooraanstaande datingapp die bekend staat om zijn focus op kwaliteit en echte connecties, voorspelt een nieuwe trend in dating waar mensen stoppen met het zoeken naar redenen om niet met iemand uit te gaan en in plaats daarvan ICKS te veranderen in liefdevolle QUIRKS. Het bekende dating platform roept mensen op om hun persoonlijke “ICKS” – de befaamde trend op TikTok waarbij stellen en singles de clumsy eigenschappen van hun partner of zichzelf stiekem in beeld brengen – om te zetten in unieke “QUIRKS”. Daarmee legt Inner Circle de nadruk juist op het ontdekken van eigenaardigheden die de aantrekkingskracht in romantische relaties definiëren.

Sloop de muren

We hebben de neiging om veel muren op te trekken als we aan het daten zijn. We willen laten zien hoe cool of interessant we zijn, en daarom verbergen we veel van onszelf, met name van de dingen waar we ons bewust voor schamen en waarvan we denken dat die iemand kunnen afschrikken. Maar deze benadering van daten leidt vaak tot oppervlakkige connecties en laat geen ruimte voor mensen om elkaar echt te leren kennen.

“Voor de een is iets heel aantrekkelijk, terwijl de ander er direct op afknapt”

In een recent onderzoek van Inner Circle werden members gevraagd om hun mening te geven over stellingen met betrekking tot het ontstaan van romantische relaties. En wat blijkt? 52% van de mensen zegt dat iets dat een ICK is, een QUIRK kan zijn bij iemand die ze leuk vinden of met wie ze omgaan. Daarbij zegt ruim een derde van de singles juist aan te gaan op de Quirks van de ander en humor blijft ook key. Dit in tegenstelling tot iemands sociale status of werk (1.7%).

Crystal Cansdale, Inner Circle’s resident dating expert zegt: “Op dit moment zijn er veel trends die aantonen dat we hoge verwachtingen hebben van potentiële partners. Trends zoals ‘he’s a 10, but’ en ‘ICKS’ suggereren in feite dat zelfs als je iemand vindt die op dezelfde golflengte zit, dezelfde muziek leuk vindt – of welk ander belangrijk interessegebied dan ook deelt – dezelfde waarden heeft, vriendelijk en aantrekkelijk is, er mogelijk toch iets kleins kan zijn dat een afknapper wordt.

En hoewel we mensen niet aanmoedigen om met iemand te daten die ze niet leuk vinden, valt er iets te zeggen voor het kijken voorbij deze kleine dingen en te focussen op wat er echt toe doet, zoals het vinden van iemand met wie je een geweldige connectie hebt en die dezelfde denkwijze heeft.

Dus of het nu een ongemakkelijke manier van dansen is of die oude tatoeage die je afschrikt, we moedigen mensen aan om te beginnen met ‘quirk-daten’.”

Kom je ook?

Sauced – The Inner Circle messy dinner date – op 14 december

‘Sauced’: een diner speciaal georganiseerd door Inner Circle, waar alleen maar gerechten worden geserveerd die ongemakkelijk zijn om te eten. Gasten worden uitgedaagd om zichzelf kwetsbaarder op te stellen, terwijl zij samen van de de lekkerste, maar super ongemakkelijke gerechten genieten.

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je nu aan via deze link.