MENU

Must-Visit Hotspot in Amsterdam: J.D. Williams

Dit is de waanzinnige C-Klasse Coupé van Mercedes-Benz

augustus 16, 2015 reageren (0) Views: 1249 Life Redactie BLVD

BBQ for men: time management

Als het ook maar een beetje zomer lijkt te zijn grijpen wij mannen de kans om te BBQ’en met beide handen aan. Niet nadenken, vlees inslaan voor een heel weeshuis én lekker bakken/braden. Als we in het gezelschap van andere mannen zijn dan vloeit het bier ook nog eens rijkelijk. In het bijzijn van vrouwen zijn we eerder geneigd om een deel van de BBQ te reserveren voor ‘paprika’s en ander groen voer.’ BBQ’en met maten is dus vele malen vermakelijker!

Zo aan het eind van de zomer (het lijkt er toch echt op) is het tijd om te reflecteren op onze barbecue-kunsten: hoevaak heb je de barbecue aangestoken, wat voor vlees heb je erop gegooid én verliep de bereiding soepel?

Time management is alles als het aankomt op barbecueën. Je begint met de gerechten die het langst duren om te garen. Begin met de kippenpoten en spareribs, gebruik daarna extra kolen of hout om jouw hoofdmaaltijd (bijv. ossenhaas) perfect op temperatuur te krijgen. Hitte is nodig om het vlees/vis van binnen gaar te krijgen en natuurlijk om een lekker korstje op het vlees te krijgen.

BBQ

Tips & Tricks:

– Een kwalitatieve barbecue is het halve werk, check hier de punten waar je op moet letten als je een barbecue gaat kopen (barbecue kopen?)

– Wrijf olie over het eten voor dat je het op de BBQ plaatst. Combineer het met heerlijke kruiden (niet te zuinig met de peper en zout). Het wrijven van olie komt de kruidenmix op het vlees ten goede.

– Draai je voedsel slechts één keer, de kans is groot dat het anders uit elkaar valt.

– Gebruik de juiste accessoires: barbecue vorken, handschoenen, lekbakjes zijn gemaakt om het jou makkelijker te maken, maak er dan ook maar vooral gebruik van!

– Voor koken is een no go!

– Barbecue met gesloten deksel: voorkomt uitdroging en houdt de grillroosters heet.

En… ben jij deze zomer een echte grillmaster geworden?

(Wij kochten onze houtskool bbq bij Heuts).

Tags: ,