MENU

Skrillex, Diplo & Bieber make a hit

Als McDonald’s en Burger King op ‘Peace Day’ samenwerken…

augustus 26, 2015 reageren (0) Views: 1001 Life Redactie BLVD

Plan Nederland – wat dochters nodig hebben

Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Check plannederland.nl/dochters en zie hoe vaders van hun dochters een krachtige vrouw maakt. 

In Nederland krijgen onze dochters alle kansen om zich te ontwikkelen. Ze krijgen een arm om zich heen als ze dat nodig hebben, we lachen en huilen met ze en ze leren vallen en weer opstaan. Wat onze dochters nodig hebben, hebben alle dochters nodig.

Maar meisjes in ontwikkelingslanden worden vaak achtergesteld. Ze worden uitgehuwelijkt en kunnen niet naar school, alleen omdat ze als meisje zijn geboren. Het is een wereld van verschil met onze dochters hier.

Vaders zijn onmisbaar als we de ongelijke behandeling van meisjes willen laten verdwijnen. Nederland barst van de wereldvaders en op hen doen we een beroep: laten we meisjes overal in de wereld de kansen geven die Nederlandse meisjes krijgen, zodat ze kunnen uitgroeien tot krachtige vrouwen.

Lees meer over de achtergrond van deze campagne op de website van Plan Nederland

Tags: