MENU

De “Ottantacique” heeft twee aanpasbare zwembaden…

Porsche 911 Carrera GTS Rennsport Reunion Edition

september 28, 2015 Reageren (1) Views: 1452 Life Redactie BLVD

Een weekendje Marbella: the aftermath!

Afgelopen weekend spendeerde uw redacteur in het zonovergoten Marbella. Daar waar de extravagantie van de lokale twintigers/dertigers gepaard gaat met de gepensioneerde rijken (die naar Marbella afreizen om tegen een golfballetje te slaan). Wij mochten ons op uitnodiging van de Ocean Club even tot de eerste categorie rekenen. Het resultaat op maandag? Een hangover die zijn weerga niet kent.

Het gevoel? Moe (ook omdat ik na de vlucht pas rond 04:00 vannacht op bed lag), bonkende hoofdpijn, geen zin om te lunchen én al helemaal geen zin om artikelen te schrijven (chapeau voor mezelf). Nu heb ik al de beginnersfout gemaakt om tijdens het feest alles door elkaar heen te drinken. Van champagne bij de sushi tot tequila in de gevorderde staat van het feest. Tussendoor nog wat shotjes wodka én een flesje Chardonnay…of 2. Dit zonder geen druppel water gedronken te hebben, geen goede bodem te hebben gelegd én de hele dag in de brandende Spaanse zon gezeten te hebben. Al met al: dom.

Een dag later is de kater inclusief complicaties gearriveerd. Wat is nu precies de belangrijkste oorzaak van deze kater?

Marbella
– Vochtverlies
Het lichaam droogt uit naar mate er meer alcohol in gegoten wordt. Langzaam maar zeker verandert jouw lichamelijke tempel in een soort dorre woestijn zonder grenzen. Bij sterke drank komt er nog minder vocht mee waardoor de kater erger én harder binnenkomt dan als je een avondje bier drinkt.

– Aceetaldehyde
Bij de afbraak van alcohol ontstaat de giftige stof aceetaldehyde. Het lichaam wil dit er zo snel mogelijk uithebben én breekt het af. Als je veel drinkt ontstaat er steeds meer van deze stof. Aceetaldehyde zorgt voor de trillerigheid die je voelt tijdens je ‘morning after.’

– Foezelalcoholen 
Ooit gehoord van deze benaming? Wij ook niet. Naast de normale alcohol (ethylalcohol) bevinden zich ook andere soorten alcohol in alcoholische drankjes. Deze foezelalcoholen zijn giftiger én worden trager afgebroken dan de normale alcohol. Hierdoor ontstaat dus die knallende kater!

Hangover cure

Mijn anti-kater tips?

– Veel water drinken
– Behoorlijk ontbijten (ook al wil je geen hap nemen)
– Pijnstiller/paracetemol
– Niet roken (op één of andere manier versterkt dat de kater nogal)

Tags: , , ,