MENU

Het concept: Mooie auto, Mooie vrouw x 1988 Porsche...

BLVD stopt d’r mee!

oktober 2, 2015 reageren (0) Views: 997 Life Redactie BLVD

Stoer leasen met de Volvo V40

Als zakelijk rijder ben je vaak aangewezen op de wat minder spannende modellen in de auto-branche. Het doel hiervan is natuurlijk om zo zuinig en comfortabel mogelijk van A naar B te komen, maar leuk is anders. Gelukkig introduceert het Zweedse Volvo (redactie-favoriet) een premium middenklasser die er zowel stijlvol uitziet als voldoet aan de eisen zoals het een lease-auto betaamt.

The facts
Of de Oosterburen (Audi, BMW, Mercedes) blij zijn met de komst van de spannende V40? Hoogstwaarschijnlijk niet. Dit omdat de uitstoot van de Volvo V40 D2 gereduceerd is tot een opvallende 82g/km CO2 én de bijtelling slechts 14% (!) telt. Het rijplezier gaat er echter niet op achteruit. Een sprint naar de 100 km/u doet de vlotte V40 D2 in een strakke 10.5 seconden en kan daarna rap doorrijden naar zijn top van 190 km/u. Tja, wat wil je met 120 pk en 280 Nm!

Volvo V40 D2 Business Sport

Volvo V40 D2 Business Sport

Design
Niet alleen de keiharde cijfers spreken voor de snelle Zweed. Ook het design doet ons verlangen naar meer. Prachtig lijnenwerk, opvallende 16/17/18 inch velgen (optioneel) én een algeheel sportief uiterlijk. Kies jij voor de Business Sport-uitvoering (met bi-xenon koplampen, verwarmbare voorstoelen, cruise control én een grotere brandstoftank) of het revolutionaire R-Design (zelfde prijs). Oh ja, laagvliegers kunnen de wegligging verbeteren met een grotere dakspoiler!

De prijs?
De V40 D2 Business is er vanaf 25.995 euro (een bijtelling van minimaal 127 euro per maand. Neem –wat ons betreft- ook de 1000 euro duurdere Kinetic uitvoering (met stoelverstelling, lederen pook, stuur en handrem).

Sportief, great design én een goede performance. Ik zeg: uittesten!

BOEK JE PROEFRIT VIA AUTOVANDAAG.NL!

Tags: ,