MENU

Victoria’s Secret Fashion Show 2015

James Kingston beklimt de Eiffeltoren

november 12, 2015 reageren (0) Views: 1376 Life Redactie BLVD

6x Net als in de film

Het zijn goede tijden voor de filmfanaten, seriesloeries en chronische cinemacadetten. Klassiekers keren terug voor nieuw succes en ons aller Netflix schiet eigen productie na eigen productie het wereldwijde web in. In de tijden van het polygoon journaal zou op het bioscoopdoek klinken; ‘Het is een waarachtig puike bedoening in de makelij van het cinema’. Genoeg reden om het filmische goed van toen, nu en straks met bijbehorende smakelijkheden voor te schotelen. Let the hunger games begin…

Forrest Gump

Come on, niemand kan ontkennen dat deze film – ondanks de flinke scheut vrouwentranen en het ontbrekende testosteronshot van strakke sportwagens en feminiene naakt – gewoon een onontkoombare klassieker is. En ‘life IS like a box of chocolates.’ Wat we wel zeker weten is dat je met bezorgservice Deliveroo tijdens een huiselijke filmavond in zo’n 32 minuten vriendinlief met een Gump-waardige chocoladecake voor de buis zet en zelf een vers geroosterd kippetje van George Bistro Bistro kunt verorberen. Amsterdam only. Dat dan weer wel.

Spectre

His name is Bond, James Jaimie Bond! Om te vieren dat cinematografische bad boy Bond met Spectre terugkeert op het witte doek, creëerde culinaire rebel Jaimie van Heije een speciaal 007-menu met vernuftige snufjes en vuurgevaarlijke desserts. Het 3-gangen menu kost €37,50 en is uit te breiden met extra gangen. Sommelier Maaike Kauffman schenkt er als sidekick graag wat bijpassende wijnen bij. Not shaken, but served.

DSC02973

The Hunger Games – 18 november 2015

Ze is terug! J.Law maakt zich als K.Everdeen in The Hunger Games op voor een messy finale. Ondertussen is in pop-up bar PAND10 ook een hongerig spel gaande; iets minder gevaarlijk dan kinders die elkaar de hersens in proberen te slaan. De tijdelijke bar telt af van 10.000 naar 0. Speciaalbiertjes wel te verstaan. Ondertussen is het de uitdaging om ál die barhappen van sterrenchef Richard van de Oostenbrugge op te kanen. Te beginnen bij de shrimp taco als ik mag adviseren.

Burnt – 26 november 2015

Hoewel Bradley Cooper & Co er niet in alle overzeese recensies even lekker van af komen, is Burnt de film waar menig amateurfijnproever naar uitkijkt. Burnt vertelt het verhaal van chef Adam Jones die zijn eer en Michelinsterren terug probeert te krijgen. Een overdaad aan verfijnde foodshots is gegarandeerd. Voorafgaand aan de film ligt betaalbare en mannelijke verfijning op de borden van Meat West. Het restaurant in De Hallen Amsterdam is de hemel voor de fijnzinnige carnivoor.

Star Wars – 16 december 2015

A new hope or a terrible return of the Jedi? Er staat veel op het spel voor Star Wars: The Force Awakens. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat er voor aanvang geen hap door de keel gekregen wordt. Just stuff your face with popcorn afterwards. Wie Propercorn Fiery Worchester Sauce & Sun-Dried Tomato met de Sith-rode verpakking in handen weet te krijgen, is een gelukkig man.

15-11-05 Interior Shoot-25

Joy – 07 januari 2016

Ze is nog eens terug! Jennifer Lawrence speelt Joy, uitvinder van de ‘Miracle Mop’, in de gelijknamige film die begin 2016 de bioscoop in geslingerd wordt. Het concept klinkt misschien wat suffig, maar het belooft weer een edgy dramaatje te worden met Lawrence in de hoofdrol en flink wat Godfather-esque quotes. En daar willen we best een avondje voor in de bioscoop duiken. We sturen je vooraf niet naar een klinische ge-Miracle-Mopte keuken; GIN Neo Bistro & Wines combineert, net als Lawrence en Joy Manono rauw, met geraffineerd. En daarmee wist chef Jin Hu in iets meer dan een maand tijd iedereen confuse achter het bordje achter te laten.

Over Marlies
Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de – in haar bescheiden mening – lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven. Typhoon Hospitality is een uniek Hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.

Tags: , , ,

Comments are closed.