MENU

Dom Pérignon Vintage 2006 END OF YEAR Limited Edition

_In stijl het nieuwe jaar in? Hier zijn dé...

december 7, 2015 reageren (0) Views: 1096 Life Redactie BLVD

_De dag van de Michelin-sterren

Alwaar een aantal dagen geleden de kindertjes in Nederland de dagen aftelden dat Sinterklaas en zijn zwarte pieten cadeautjes kwamen droppen, daar zijn het dit keer de topchefs (en bijbehorende crew) die van spanning niet in slaap kunnen vallen. Vandaag, 7 december 2015, is het weer zover: de uitreiking van de Michelin-sterren. Eén van de hoogste onderscheidingen als het aankomt op het gastronomische kwaliteit in Nederland. Er wordt door de organisatie bekend gemaakt welke restaurants een 1e, 2e of zelfs 3e ster gaan krijgen. 

Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelin-gids, belt tussen 11:00 en 12:30 de restaurants persoonlijk op en deelt ze dan het goede of minder goede nieuws mee. Voor sommige restaurants belooft het een bijzondere dag te worden, voor anderen wellicht een teleurstelling. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wie maken volgens BLVD kans op een ster?

JVH

1e ster Jamie van Heije.
Jamie van Heije viel dit jaar op door een aantal zeer bijzondere gerechten. Jamie runt zijn toprestaurant aan de prachtige Amstel. Eten had al sinds jongs af aan zijn belangstelling. Niet voor niets leerde hij het kokkerellen van opa en oma. Ron Blaauw, Apicius en Oud Sluis zijn fan van zijn kunsten. En wij ook!

www.jaimievanheije.nl

Syrco

2e ster Pure C – Cadzand
Een aantal jaar geleden (2010) opende Neerlands bekendste topchef Sergio Herman Pure C in Cadzand. Zijn leerling, Syrco Bakker, is verantwoordelijk gesteld voor dit concept en leidt hier de keuken vol passie en wilskracht. Op een unieke locatie, een beetje Ibiza in Nederland, kan je hier fine dinen en supercocktails drinken!

www.pure-c.nl

Richard van Oostenbrugge 6

3e ster Bord’Eau Amsterdam
BLVD Man was recent op bezoek in Hotel ‘L Europe waar we al kennis maakte met de skills van Richard van Oostenbrugge. De topchef zit al jaren in een stijgende lijn en het zou ons haast verrassen als hij dit jaar geen 3e ster krijgt voor zijn concept Bord’Eau. Een intieme setting, uitstekende service en het uitzicht over de Amstel maken dit dé place to be op het gebied van gastronomie.

www.bordeau.nl 

Tags: , ,

Comments are closed.