MENU

Even weg? Hotel Opus One te Numansdorp

Scoor korting op de WinterParade!

december 16, 2015 reageren (0) Views: 1179 Life Redactie BLVD

Snapchat, kapitaalrekening en Agar.io: Wat wilde jij weten in 2015?

Er is één plek waar je altijd met al jouw schokkende, rare en grappige vragen terechtkunt: Google. Het mooiste is nog wel dat de zoekmachine je altijd een antwoord geeft zonder ook maar een wenkbrauw op te trekken. Niet zo raar dus dat Google meer dan 50.000 zoekopdrachten per seconde krijgt (zie het hier met eigen ogen). Het bedrijf maakt elk jaar bekend waar het meest naar wordt gezocht. Benieuwd met welke vragen je landgenoten rondliepen dit jaar? Kijk dan even mee naar de populairste zoektermen van 2015:

  1. Agar.io
  2. Boer zoekt Vrouw
  3. Joost Zwagerman
  4. Mijn belastingdienst
  5. Charlie Hebdo
  6. Parijs
  7. Adele
  8. Sail Amsterdam
  9. Carnaval 2015
  10. Trijntje Oosterhuis

Toppen en dalen

De Nederlandse zoektermen vallen voor een deel samen met de hoogte- en dieptepunten die we dit jaar hebben meegemaakt. In het rijtje met belangrijke gebeurtenissen in 2015 vinden we dan ook de terroristische aanslagen op Charlie Hebdo en in Parijs op 13 november, de aardbeving in Nepal en de migratiecrisis, maar ook leuke evenementen, zoals de Oscars en de nieuwste Star Wars film. Google geeft bij elk van deze momenten interessante grafieken, infographics en gerelateerde zoekvragen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat veel mensen zich afvroegen in welke volgorde Star Wars moet worden bekeken, Darth Vader het meest gezochte personage is en Australië de meeste interesse heeft in de nieuwste film The Force Awakens. 

Levensvragen

Eén van de fijnste features van Google is toch wel de mogelijkheid om een complete vraag te stellen. Het typen van enkel “wat gaat”, “hoe doet” of “waar” in de zoekbalk levert vaak hilarische suggesties op. Mensen vragen zich de gekste dingen af op Google en de slimme zoekmachine houdt dit allemaal bij. Natuurlijk zijn er ook dit jaar door ons weer de nodige levensvragen gesteld aan Google, zoals “Hoe werkt de nieuwe Snapchat?”, “Hoe werkt een selfiestick?”of “Hoe werkt Windows 10?”. Bovendien zijn er een aantal termen die nog niet helemaal duidelijk waren voor veel Nederlanders, want wat is nou eigenlijk een transgender, schurft of een tatami?

Lijstjes

De lijsten over de populairste zoektermen, de “hoe werkt” vragen en de “wat is” vragen, zijn door Google aangevuld met een aantal andere lijstjes. Zo wordt de top 10 trending persoonlijkheden nationaal aangevoerd door Joost Zwagerman, Trijntje Oosterhuis en Max Verstappen, en zijn de meest gezochte crisis en conflicten zoekopdrachten Je suis Charlie, aanslag Parijs en Andreas Lubitz. Ten slotte heeft Google nog een overzicht gemaakt van trending festivals en events:

  1. Koningsdag
  2. Sail Amsterdam
  3. Carnaval
  4. Pinkpop
  5. Toppers
  6. Gay Pride
  7. Zwarte Cross
  8. A.D.E.
  9. Tomorrowland
  10. Lowlands

Waar heb jij dit jaar naar gezocht?

 

Tags: , , , , ,