MENU

Forbes 30 under 30

Bloopers van de LOVE Advent ladies

januari 6, 2016 reageren (0) Views: 806 Life Redactie BLVD

Faraday Future gaat met deze batmobiel de strijd aan met Tesla

“More than a concept car – it is a car op concepts.”

Het nieuwe automerk Faraday Future presenteerde maandag 4 januari tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, zijn eerste conceptmodel FFZero1. Deze elektrische auto is in de eerste instantie bedoeld voor het racecircuit, maar bevat technologie die gebruikt kan worden voor andere auto’s.

Gebruiksvriendelijk
De gebruiker staat voorop bij Faraday Future, en zij stellen dat de auto’s van nu niet passen bij de behoeften van nu. De relatie met onze auto’s is veranderd , en daarom willen ze bij Faraday Future de auto ervaring met de rest van het leven verbinden. “Our goal was to build a car with a sixth sense for its driver’s intentions and needs – one with adaptive personalization, seamless transfer of custom vehicle configurations, access to live images, and real time data visualization.”

Uiterlijk
Genoeg over de idealen van Faraday Future, tijd om het uitbundige uiterlijk van de FFZero1 onder de lop te nemen. De auto heeft veel weg van de batmobiel, biedt plaats aan slechts één persoon en is gemaakt van koolstofvezel. De makers stellen dat de styling puur is om de aandacht te trekken, en dat is gelukt. Het belangrijkste element van de auto is het platform waarop alle productiemodellen komen te staan, het Variable Platform Architecture (VPA).

What can it do?
De FFZero1 wordt aangedreven door vier elektromotoren, die samen 1000 pk leveren. De auto zou in drie seconden van 0 naar 100 km/h moeten kunnen gaan. De topsnelheid van dit model is meer dan 320 km/h. Het is dan alleen weer niet duidelijk hoeveel kilometer de auto kan rijden zonder op te laden. Als extra feature heeft de auto een smartphone geïntegreerd in het stuur, hetgeen als interface tussen de wagen en de bestuurder dient.

Productie
De modellen zullen later in een nieuwe fabriek van 1 miljard dollar in Clark County’s APEX Industrial Park (Las Vegas) worden gebouwd. Het is onduidelijk wanneer deze fabriek klaar is, maar het gebouw zou werkgelegenheid bieden aan 4.500 mensen.

Veel beloftes dus, maar of het een geduchte concurrent gaat worden voor Tesla, valt nog te zien.

FFZERO1_003

FFZERO1_005

FFZERO1_020

FFZERO1_021

Interior_1

Interior_2

Tags: , , ,