MENU

Wat vinden vrouwen echt aantrekkelijk?

BMW M2 met dikke M Upgrades

februari 11, 2016 Reageren (1) Views: 812 Life Redactie BLVD

Een nachtje in Van Gogh’s slaapkamer

Heb jij er altijd al van gedroomd om te slapen in een schilderij? Nee? Oké, wij ook niet, maar na het zien van de Van Gogh kamer denken wij daar wel anders over. Speciaal voor de expositie Van Gogh’s Bedroom in het Art Institute of Chicago, is een driedimensionele replica van de schilderijen van Van Gogh gemaakt in de vorm van een echte slaapkamer.

De kamer is gebaseerd op drie schilderijen die Van Gogh heeft gemaakt van zijn slaapkamer in Arles. Het Art Insititute of Chicago heeft één versie in de collectie, de andere schilderijen hangen in het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Musée d’Orsay in Parijs. De schilderijen zijn tot in detail nagemaakt, en de kamer is op zo’n manier bewerkt dat je daadwerkelijk het idee hebt dat je in een schilderij stapt.

Op de site Airbnb wordt de slaapkamer aangeboden door niemand minder dan Van Gogh himself. Hij vertelt over de kamer: This room will make you feel like you’re living in a painting. It’s decorated in a Post-Impressionist style, reminiscent of Southern France and times gone by. Its furniture, bright colors, and artwork will give you the experience of a lifetime.”

Voor maar 10 dollar kun je overnachten in deze kamer, moet je alleen wel even afreizen naar Chicago.

Van Gogh 2 Van Gogh 3 Van Gogh 4

Tags: , ,