MENU

De echte identiteit van Banksy onthuld?

Naakte vrouwen en lichtprojecties

maart 4, 2016 reageren (0) Views: 793 Life Redactie BLVD

Het geheim van de NBA: de sterke geest overwint

George Mumford is de mental coach van de Lakers. Dankzij zijn krachtige trainingen voor de geest leidde hij het NBA sterrenteam maar liefst driemaal naar de overwinning. Sindsdien zweert de NBA bij het inzetten van mental coaches om de spelers sterker in het koppie te maken. Mumford was er al eerder bij toen Jordan en de Chicago Bulls in ’95, ’96 en ’97 kampioen werden. Mede dankzij zijn meditatie-technieken.

In het verleden werkte hij al samen met wereldsterren als Kobe Bryant, Shaquille O’Neal en de zojuist genoemde Michael Jordan. Nu heeft hij een boek geschreven getiteld The Mindful Athlete: Secrets to Pure Performance.

Geboren met een passie voor het spelletje, maar zijn eigen blessures zaten hem in de weg om volledig door te breken. Mumford besot meer over de mindfulness en mentaliteit te leren. “I came to mindfulness because I was in a lot of pain,” aldus Mumford tegen de HuffPost.

“George helped me understand the art of mindfulness. To be neither distracted or focused, rigid or flexible, passive or aggressive. I learned to just be.” — Kobe Bryant

Bekijk het hele verhaal over George Mumford op de website van Huffpost.

Tags: , ,