MENU

Leer 5 basis kookskills van chef Gordon Ramsay

Help jouw vrienden als wingman op Tinder

maart 9, 2016 reageren (0) Views: 908 Life Redactie BLVD

Size does matter: langere mannen krijgen een hoger salaris

Het lijkt er op dat lange mannen de genetische jackpot hebben gewonnen. Onderzoek na onderzoek laat zien dat lengte alleen maar voordelen met zich meebrengt, en dan bedoelen we niet alleen bij het spelen van basketbal. Lange mannen zijn gezonder, aantrekkelijker, hebben meer status en ga zo maar door. Uit een nieuwe studie blijkt nu dat ze ook nog eens meer salaris krijgen.

Niet alleen zijn de machtige mannen op het werk (CEO’s) vaak langer dan het gemiddelde, het is ook aangetoond dat extra centimeters zorgt voor extra geld. Onderzoekers van de University of Exeter hebben aangetoond dat een man die 7.5 centimeter kleiner is, 1500 pond minder per jaar verdient dan zijn langere landgenoot.Bij vrouwen is het daarentegen het gewicht dat meetelt. Elke 6.3 kilogram erbij, zorgt voor 1500 pond minder salaris per jaar.

Professor Tim Frayling vertelt:

“This is the best available evidence to indicate that your height or weight can directly influence your earnings and other socioeconomic factors throughout your life. Although we knew there was a strong association, most people assumed that shorter height and higher BMI were a consequence of poorer nutrition and chances in life. Now we have shown that there is an effect in the other direction as well – shorter height and higher BMI can actually lead to lower income and other lifestyle measures.”

In het onderzoek werd naar de genetische informatie van 120.000 Britse mensen gekeken, en dit werd vergeleken met hun salaris. Mannen met “langere genen”, en vrouwen met “slankere genen”, deden het consistent beter in het leven en dit was niet afhankelijk van hun opvoeding. Dat lijkt verdacht veel op discriminatie:

” Is this down to factors such as low self-esteem or depression, or is it more to do with discrimination? In a world where we are obsessed with body image, are employers biased? That would be bad both for the individuals involved and for society.”

Toch blijft het de vraag wat deze correlatie opwekt volgens de onderzoekers. Discrimineren op basis van genen is niet onwaarschijnlijk, maar het is ook mogelijk dat kleinere mannen en vrouwen met een maat minder zelfvertrouwen hebben en meer last van depressies.

Photo credit: cliff1066™ via Visualhunt.com / CC BY

Tags: , ,