MENU

7x vette films die je deze lente wilt zien

BLVD bezoekt PIPPIN: acrobatische stunts in Broadway aan de...

maart 15, 2016 reageren (0) Views: 1406 Life Redactie BLVD

Weinig stress op je werk? Kies dan voor één van deze banen

We ervaren allemaal weleens stress op het werk, maar de mate hiervan kan per baan ontzettend verschillen. Wil je liever niet teveel te maken krijgen met stressvolle situaties? Dan kun je beter het leger, de brandweer of de luchtvaart vermijden. Waar je wel voor moet kiezen? Dat vertelt Careercast ons.

Banen waar veel stress wordt ervaren hebben meestal betrekking op levensgevaarlijk werk, waarbij de veiligheid van de werknemer en/of anderen in gevaar is. Bovendien kunnen strakke deadlines en een gebrek aan controle meespelen in de mate van stress. Als je minder kans wilt hebben op overbelasting kun je beter kiezen voor een werkomgeving waarbij je vooral te maken krijgt met één-op-één interactie. Daarnaast helpt het om in een lab of kantoor te werken.

Dit is de top 10 van minst stressvolle banen:

  1. Informatiebeveiliging analist
  2. Echografist
  3. Professor op de Universiteit (zelfstandig)
  4. Haarstylist
  5. Technicus medische rapporten
  6. Technicus medische laboratorium
  7. Juwelier
  8. Audioloog
  9. Diëtist
  10. Bibliothecaris

Deze top 10 is gebaseerd op 11 factoren: groeimogelijkheden, deadlines, en public werken, competitie, fysieke eisen, omgevingscondities, regelmatig in aanraking komen met risico’s, eigen leven in gevaar, levens van anderen in gevaar en ontmoeten van/interactie met een groot publiek.

Bedenk wel dat een baan waarin weinig stress wordt ervaren, niet gelijkstaat aan een makkelijke of minder belangrijke baan.

Tags: ,