MENU

4K video: daredevils vliegen naast het grootste passagiersvliegtuig ter...

Architect Luciano Kruk ontwerpt eigen vakantiehuis met rooftop pool

maart 15, 2016 reageren (0) Views: 1202 Travel Redactie BLVD

De vijf meest epische James Bond hotels

Welke man heeft er nou niet van gedroomd: een dag doorbrengen als James Bond. Racen door Monaco met een supersnelle Aston Martin, toegang hebben tot de gaafste gadgets en altijd mooie vrouwen in de buurt. Als één van de meest stijlvolle spionnen van de filmwereld, overnacht 007 natuurlijk alleen in de meest luxueuze hotels ter wereld, en ook jij kunt daar de nacht doorbrengen. Met deze epische James Bond hotels kom jij een stapje dichterbij je wildste dromen:

Taj Lake Hotel

JB - Taj

Locatie: Udaipur, India
Film: Octopussy
Het Taj Lake Hotel is gebouwd in 1746 en was oorspronkelijk het “plezierpaleis” van Maharana Jagat Singh II. In de film Octopussy uit 1983 fungeerde het hotel als schuilplaats van de Octopussy cult.

New Otani Hotel Tokyo

jb - New

Locatie: Tokyo, Japan
Film: You Only Live Twice
Hotel New Otani werd in 1962 gebouwd in opdracht van de Japanse overheid om huisvesting voor 30.000 internationale bezoekers van de Tokyo Olympische Spelen te regelen. Het traditionele Japanse decor en de beroemde Japanse tuinen zorgen voor een tijdloze ambiance. Otani wilde bovendien dat elke gast de Mount Fuji zou kunnen zien, en dat is mogelijk gemaakt in de Sky Lounge. In You Only Live Twice is het hotel het hoofdkwartier van Osato Chemicals corporation.

Hotel Cala Di Volpe

jb - cala 2

Locatie: Costa Smeralda, Porto Cervo, Italië
Film: The Spy Who Loved Me (1977)
Hotel Cala Di Volpe heeft veel weg van een Sardinisch vissersdorpje dat is gelegen in de azuurblauwe zee. Toch vind je in de privé jachthaven geen simpele vissersbootjes, maar grote jachten van de bekendste sterren. Logischerwijs kon ook Bond (Roger Moore) de verleiding niet weerstaan en verbleef hij er met de aantrekkelijke Anya Amasova. Leuk feitje: de kamer in de film is eigenlijk de pianobar

Peninsula Hotel

jb - peninsula

Locatie: Hong Kong, China
Film: The Man with the Golden Gun
Sinds 1866 zijn de Peninsula Hotels de definitie van luxe. In The Man with the Golden Gun zien we de prachtige voorkant van dit hotel en de floot Rolls-Royce Silvers Shadows diverse malen verschijnen. Bovendien logeert Bondgirl Andrea Anders in het Peninsula Hotel.

Stoke Park Hotel and Country Club

jb - stokepark

Locatie: Buckinghamshire, Verenigd Koninkrijk
Film: Goldfinger, Tomorrow Never Dies
Het landelijk gelegen Stoke Park Hotel maakte zijn opwachting in Tomorrow Never Dies (1997), maar is vooral beroemd vanwege de golfwedstrijd tussen James Bond (Sean Connery) en Goldfinger (Gert Frobe). Dat Stoke Park een geliefde plek is om te filmen mag wel blijken uit het feit dat ook in Bridget Jones’s Diary, Wimbledon en Bride & Prejudice scènes voorkomen met dit hotel.

 

 

Tags: ,