MENU

Verken de Batcave met Google Street View

Casio G-SHOCK MR-G Limited Edition ‘Hammer Tone’

april 5, 2016 reageren (0) Views: 1077 Gadgets Redactie BLVD

Keukenessentials: Hoe kies ik het perfecte fornuis?

Goed gereedschap is het halve werk, en dat is zeker van toepassing op koken. Een fijne pan, een vlijmscherp mes, allemaal benodigdheden voor lekkere gerechten. Maar wat écht onmisbaar is voor iedere kok is een fornuis.

Aan het einde van de vorige eeuw werd Boretti opgericht, een specialist in keukenapparatuur. Kwaliteit, design en functionaliteit staan voorop bij dit Italiaanse merk en dat resulteert in stijlvolle fornuizen die geschikt zijn voor elk type kok. De Boretti fornuizen zijn namelijk samen te stellen op basis van jouw smaak. Kleuren, de ovendeur, zelfs het uiterlijk van de handgrepen kun jij zelf bepalen.

Dit betekent echter wel dat er veel keuzes kunnen worden, en dat is niet altijd makkelijk. Daarom helpen wij jou alvast met één van de belangrijkste keuzes bij het kopen van een fornuis: inductie, keramisch of gas?

Gas

De belangrijkste reden om voor een gasfornuis te gaan is dat jij het geheel voor het zeggen hebt. Of je nu een culinair hoogstandje aan het bereiden bent of een simpele wokschotel, met een gasfornuis kun je gemakkelijk en nauwkeurig de warmtetoevoer regelen. Niet zo vreemd dus dat nog veel chefkoks kiezen voor een gasfornuis. Bovendien hoef je geen speciale pannen aan te schaffen, terwijl dit bij inductie en keramisch koken wel het geval is.

Keramisch

Op een keramische kookplaat vind je een glasplaat die wordt verwarmd door gloeispiralen. Dit betekent dat energie doelgerichter wordt gebruikt dan bij een gasfornuis en het veiliger is om mee te koken. Daarnaast is het makkelijk om de glasplaat schoon te houden en is het goedkoper in de aanschaf dan inductie koken. De platen blijven daarentegen wel langer warm na het uitschakelen, maar dit kan ook een voordeel zijn als je het eten nog even warm wilt houden.

Inductie

Eerst hoefde je alleen te kiezen tussen gas of elektrisch, nu is daar een derde keuze bijgekomen: inductie koken. Bij een inductie kookplaat wordt enkel de bodem van de pan verhit, waardoor er weinig energie verloren gaat. Bovendien werkt deze kookplaat als een touchscreen en kun je dus met een druk op de knop de warmte nauwkeurig afstellen. Het opwarmen gaat bovendien sneller dan bij een keramisch fornuis en het is een zeer veilige manier van koken.

Kies jij voor de voordelen van keramisch of inductie koken, maar wil je wel het uiterlijk van een traditioneel fornuis? Kijk dan eens op de site van Boretti.

Boretti knoppen

Tags: , ,