MENU

Dit is de beste manier om sorry te zeggen

BLVD neemt een break in de duinen bij blooming...

april 20, 2016 reageren (0) Views: 1153 Life Redactie BLVD

Dit is de échte reden waarom mannen een baard laten groeien

Van een wilde baard tot een geheel verzorgd stoppelbaardje, baarden kom je tegenwoordig in alle maten en vormen tegen op straat. En als mannen eenmaal aandacht besteden aan het uiterlijk, dan is de aanname zo gemaakt dat dit het doel heeft om vrouwen aan te trekken. Toch is het versieren van vrouwen helemaal niet de reden om een baard te laten groeien, als we nieuw onderzoek moeten geloven.

Om verklaringen te zoeken voor verschillen tussen mannen en vrouwen, wordt vaak teruggegrepen naar evolutionaire perspectieven, oftewel: seksuele selectie. Dit houdt in dat bepaalde karakteristieken jouw kansen om “te paren” versterken. Wetenschappelijke onderzoeken geven echter veel verwarring als het gaat om de aantrekkingskracht van vrouwen tot mannen met baarden. Dus wat is het doel van gezichtshaar dan?

Het antwoord ligt volgens onderzoekers wel in evolutietheorieën, maar dan vanuit een andere hoek bekeken. Om te kunnen reproduceren is aantrekkelijk zijn voor vrouwen namelijk niet genoeg, je moet ook de competitie aan kunnen gaan met andere mannen. Een man met een baard wordt in het algemeen als dominanter, sterker en masculiener beschouwd, en zodoende is het makkelijker om rivalen te intimideren. Het is alleen wel de vraag hoever je hiermee komt als de vrouw in kwestie je baard niet zo appetijtelijk vindt…

Tags: , ,