MENU

Voel je een krijger: Wrenchmonkees’ Yamaha XSR900

Automobilisten vs Motorrijders: de ergernissen

juni 12, 2016 reageren (0) Views: 807 Life Redactie BLVD

In de (rook)wolken tijdens Butcher’s Heaven

De centrale markthal aan de Jan van Galenstraat is dit weekend omgedoopt tot Butcher’s Heaven. Bij binnenkomst wordt de neus geprikkeld door heerlijke geuren van gegrild vlees en in de nok van het dak van de markthal hangen dikke rookwolken. De plattegrond vertelt ons dat we werkelijk in de vleeshemel zijn beland, want de gedachte alleen al bij een pita picanha met truffel, Parmezaanse kaas en zomerkruiden of zacht gegaarde procureur met gebakken mosterd, aardappelsalade, popcorn en bacon.

De eerste editie van Butcher’s Heaven is georganiseerd door twee ultieme vleesliefhebbers: Julius Jaspers en Gert-Jan Kiers. Beiden verkondigen niet alleen via dit festival hun evangelie, maar ook in gedrukte vorm, namelijk via de BBQ Bijbel van Julius Jaspers en de binnenkort te verschijnen Vleesbijbel van Gert-Jan Kiers.

De combinatie bbq’s en vlees zien we ook in de markthal waar diverse (top) restaurants en bbq-teams vanuit een chalet met daarnaast twee Big Green Eggs hun gerechten serveren. Gelukkig zijn de gerechten mooi afgestemd en zijn er veel verrassende combinaties te proeven. Het ene gerecht een nog grotere streling voor de tong dan het andere. Naast proeven is er ook gelegenheid om te leren, zo is er een demoslagerij en zijn er net buiten de markthal ook workshops bbqen.

Kortom, voor de liefhebbers van goed vlees is dit festival a must visit!

Butchers Heaven

Tags: