MENU

Mini Onthult De Auto Van De Toekomst

Beleef een bruisende Brooklyn avond in New York Film...

juni 30, 2016 reageren (0) Views: 4142 Life Redactie BLVD

BLVD Bezoekt: Bries Noordwijk

Vorige week reisde BLVD af naar de meest kenmerkende badplaats van Zuid-Holland, Noordwijk. Vergezeld door de haast zomerse temperaturen genoten we van een bubbeltje en een oestertje bij het luxueuze strand restaurant Bries. En dat deze ervaring voelde als een korte vakantie in eigen land is mooi meegenomen voor het stress-niveau van uw redacteur.

Dat Noordwijk zich in de laatste jaren heeft ontwikkeld tot moderne badplaats moge duidelijk zijn. Met het kenmerkende Huis ter Duin, het gekrijs van de overvliegende meeuwen en de karakteristieke duinen is Noordwijk a hidden gem, een badplaats van formaat waar wij Nederlanders (en met name wij Amsterdammers) toch écht vaker heen zouden moeten rijden. Qua reistijd is het letterlijk om de hoek, qua beleving is het een wereldse ervaring. Dit schrijven komt uit mijn beperkte ervaringen met Noordwijk, vandaar het kinderlijke enthousiasme. En dan waren we ook nog eens te gast bij het overweldigende en excellente Bries.

Bries Noordwijk 065

Ibiza-vibes 
Het zonnetje speelde een meer dan grote rol in het hoger dan gemiddelde geluksniveau dat deze dag behaald werd, maar de oprechte vriendelijkheid van het personeel, de zeer kwalitatieve en variërende producten van de kaart, de riante buitenzetels en natuurlijk het uitzicht op het water dat Bries biedt maakt Bries Noordwijk de perfecte locatie om te lunchen, dineren of borrelen met vrienden. En lekker dat dat is! De rustieke setting in combinatie met de hoogstaande zon en de lounge muziek heeft wat weg van een Ibiza-vibe waar we allen van genieten. Het adagium ‘Klant is koning’, geldt in Bries overduidelijk. Op de goede manier. De bediendes leggen rustig en duidelijk wat er precies gegeten wordt en welke ingrediënten er voor zijn gebruikt. Daarnaast weten ze haarfijn de link te leggen met de vele wijnen op de kaart.

Diversiteit op de kaart
Wanneer je binnenstapt bij Bries moet je – dankzij de fraaie ambiance met de zon, de zee en het strand – haast wel een witte Chardonnay met een visspecialiteit bestellen, maar vrees niet: er is van alles wat. Voor vleesliefhebbers biedt Bries een ruime selectie aan Texels ham, Iberico varken, Hollandse dikbil en Palmensteyn Blonde d’Aquitaine, en dit is slechts een fractie van het aanbod. Visliefhebbers kunnen zich tegoed doen aan de overheerlijke sushi & sashimi, oesters of een Plateau Fruit du Mer Luxury met Canadese Kreeft, Langoustines, Kingcrab en Gamba’s.

MVF_2014_06_08_83749

Wijnen 
Bries staat bekend om haar topselectie van wijnen, deze proef moesten wij natuurlijk op de som nemen. Bries krijgt haar wijnen aangeleverd via topleverancier Wijnkoperij Okhuysen uit Haarlem (door het internationale tijdschrift Wine Business International uitgeroepen tot beste importeur van Nederland) en dit valt op. Een verscheidenheid aan heerlijke wijnen, keurig in overeenstemming met de gerechten uit de keuken. Tevens kan je klinken op de zomer met de bekende champagnes (Moët & Chandon, Ruinart, Dom Pérignon). Wij kunnen wel wennen aan deze zomerBRIESjes!

We told you: Ibiza vibes.

Bries Noordwijk
Kon. Astridboulevard 51
071 – 36 17 891
www.briesnoordwijk.nl

——————————————————————————————————————

Of je nu met je kompanen op vredesmissie bent in Mali of de piraterij in Somalië tegengaat. Jij kan met je vaardigheden, skills en praktisch denken overal ter wereld ingezet worden. Bekijk hier meer…

mariniers

 

Tags: , , ,