MENU

Nederland toch door naar kwartfinale EK!

BLVD Bezoekt: Bries Noordwijk

juni 30, 2016 reageren (0) Views: 948 Life Redactie BLVD

Mini Onthult De Auto Van De Toekomst

Vorige week was BLVD Man te gast in The Roundhouse, Londen alwaar we kennis maakten met de nieuwe modellen van de BMW Groep. En met nieuw bedoelen we futuristisch. BMW Motor Group had hier de Mini, BMW én Rolls Royce van de toekomst geplaatst. De concept Mini maakt deel uit van het “Vision Next 100 Project”, waar we niet naar het rijke verleden kijken, maar juist vooruitblikken. Een kijkje in de toekomst qua realistische mogelijkheden, innovaties én reizen in de komende 100 jaar.

De main focus ligt op duurzaamheid en efficiëntie (en de mogelijkheid het stuur door te schuiven naar een mede-passagier), MINI begrijpt dat personen gehecht raken aan hun voertuig dus geven ze de mogelijkheid om -wanneer jij in de MINI stapt- je direct jouw persoonlijke settings krijgt: jouw kleur, jouw muziek, jouw stoel-settings etc. Daarnaast heeft de MINI van de toekomst niet langer een dashboard, alle data wordt opgeslagen en in werking gesteld via de MINI “cloud”, waar je ook ter wereld bent: deze informatie is beschikbaar. Een zeer uniek concept. In dit geval kan je in ieder continent genieten van jouw persoonlijke drive-settings. Je deelt je voertuig, maar niet je settings.

mini_futurecar_02

Autonoom rijden 
De MINI is uitgevoerd met sensoren en projectoren. Op deze wijze kan de bestuurder eenvoudig de snelheid en route-aanwijzingen voor zich op de weg geprojecteerd zien. Daarnaast is het mogelijk om van buiten de auto op het “unlock” teken te staan waardoor je direct in de auto kan stappen. Het interieur ademt ruimte én heeft veel inval van natuurlijk licht. Tevens kan de auto autonoom rijden zodat jij last-minute jouw presentatie in elkaar kan zetten terwijl je naar de locatie rijdt.

“Cooperiser” 
De “Cooperiser”, wordt omschreven als het hart van de auto. Geef een druk op de “Inspire Me” knop en MINI toont jouw interessante hot-spots in de buurt, bezoek een museum, spendeer tijd in een koffie-tentje of ontmoet like-minded mensen in een nieuwe stad. De toekomst ziet er – dankzij MINI- rooskleurig uit!

mini_futurecar_01

Bekijk www.mininext100.co.uk of @MINIUK voor meer informatie #MINI #NEXT100

Tags: , ,