MENU

Glider Yachts presenteert de Super Sports 18

Ultieme workspace: Fountown

augustus 29, 2016 reageren (0) Views: 2291 Life Redactie BLVD

5x nieuwste spots in Amsterdam voor de hongerige man en medemens

Man, oh, man. De mannenman heeft het zwaar te verduren. Ooit was het bordje saté badend in pindasaus en het biefstuk groter dan de bil van de gemiddelde Kardashian de status quo voor goed uiteten gaan. Nu opent de ene na de andere lokaal geproduceerde, authentieke, hand geroerde smoothiebar waar enkel rauwe melk van superfood gevoerde oerkoeien gebruikt wordt in onze mooie hoofdstad. En het virus verspreidt zich. Door Nederland poppen de zaken voor (parttime) grasgrazers en gezondheidspredikers op.

Maar soms wil de alfaman terug naar de tijd dat alles beter was; de tijd van stevige kost. Voor hen lijkt het tij enigszins te keren met vijf nieuwe gezichten in Amsterdam. Restaurants die hopelijk – bidt de mannenman op zijn eeltige mannenknieën – ook hun weg door Nederland weten te vinden.

The new foods/dudes in town

Thai Food Café Soi74 | Van Woustraat 74

Soi74 opende op 28 juli aan de Van Woustraat als tweede locatie van Thai Food Café. De keuken werkt met echte Thaise ingrediënten en schept daarom goddelijke curries, Tom Kha, Lemongrass Satay en Thai Ribs voor je op. (En brandt met het juiste gerecht gelijk die Hollandse-zomer-verkoudheid je lijf uit. Win-definitely-win.) Thai’ght budget? Elke maandag kaan je curry met een heerlijk Jupiler biertje of frisse lime soda voor een tientje.

Thai Food

The Butcher 9 Streets | Paleisstraat 8

De mannelijkste burgerbakker van Amsterdam eist weer een plek in de stad op. High-end burgerbar The Butcher trekt binnenkort in op Paleisstraat 8 en hij neemt zijn befaamde burgers mee. Zo stillen ‘The Daddy’, met bacon en BBQ-saus, ‘The Truffle Burger’ en die gouden oude ‘The Butcher Burger’ de Spartaanse honger. And it’s bloody delicious, in de woorden van The Butcher. Dit keer rolt de knakker ook nog een terras voor de deur uit. Het is nog even wachten op de definitieve datum waarop The Butcher zijn skills in de 9 Straatjes vertoont. Tot die tijd kun je nog altijd terecht bij The Butcher aan de Albert Cuyp, de bar in de Foodhallen of – als stedentripper – bij de nieuwste venue in Berlijn.

13-12-04 The Butcher General Shoot Jesaja-04

Kevin Bacon Bar | Witte de Withstraat 38

Kevin Bacon. Acteur, muzikant en centrum van het universum*. Welke rol hij ook speelt – comedy of actie, hoofdrol of cameo – Kevin krijgt het altijd voor elkaar. Zonder moeilijkdoenerij. Bar Kevin Bacon, pas geopend in Hotel Not Hotel, ambieert de Bacon onder de bars te zijn. Het menu barst dan ook van de Thaise gerechten die simpelweg goed zijn. De Padthai, curries en viskoekjes bestelt de alfa-man met Kevin Bacon’s Old Fashioned. Buffalo Trace Bourbon versmelt met gerookte bacon in een glas… That’s the dream.

* Als we het alwetende internet mogen geloven.
Kevin Bacon

TonTon Club | De Clercqstraat 62

’t Epicentrum der nostalgie krijgt er weer een nieuwe locatie bij. TonTon Club opent zijn derde gamehal aan De Clerqstraat. Dit keer kun je die sterke verhalen over hoe jij de Max Verstappen van Mario Kart bent lekker onder het stof laten. In de TonTon Demo Room spel je geen gameklassiekers maar test je alle zelfontwikkelde TonTon-spellen zoals de Virtual Reality flipperkast en de Holo Air Hockey. Met een burger of hotdog erbij natuurlijk. C’est Bon Chez TonTon.

TONTON

Seoul Food | Kinkerstraat 73A

Dagelijks maken de koks van Seoul Food hun gerechten compleet vanaf de basis. Mocht je dus binnenwandelen met het water al in de mond bij de gedachte aan zo’n kimchi fried rice, dan heb je de kans om met enkel een portie teleurstelling naar buiten te lopen. Maar hé, een beetje man durft dit risico te nemen. Zeker als het om take-out van Seoul Food gaat, want er is nog genoeg anders te kiezen. Mocht je bij woorden als Bibimbab en Kogi Bbang nog niet direct een bestelling voor drie porties willen plaatsen, dan ga je nu heel gauw de menukaart van Seoul Food bekijken.

13606848_1567023770261217_8668808869738543898_n

Over Marlies

Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de – in haar bescheiden mening – lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven. Typhoon Hospitality is een uniek Hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.

Tags: ,