MENU

Fijne maandag: Hennessey Ford Focus RS

Zet jouw technische talent in bij Defensie!

september 5, 2016 reageren (0) Views: 1341 Life Redactie BLVD

We testten onze zintuigen met The Glenlivet Cipher

Vorige week donderdag werden de zintuigen van uw BLVD Man redacteur op scherp gesteld. Aan het begin van de avond vond namelijk de mysterieuze lancering van The Glenlivet Cipher Single Malt Scotch Whisky plaats. Een beproeving voor het reuk- en smaakvermogen.

Een mysterieuze ruimte waar ik samen met mijn collega journalisten uit moet ontsnappen, een smaakreis in een donkere ruimte. De nieuwe Cipher wordt gepresenteerd in een matzwarte fles, zonder informatie over de rijping, leeftijd en ingrediënten. Zo worden de échte whisky-kenners getest. We weten aan het begin van het evenement nog niet welke smaken en geuren we herkennen. Een rijke smaakervaring voor kenners als niet-kenners. Een zachte, fruitige smaak waar we The Glenlivet natuurlijk wereldwijd om roemen.

DSC06065

Maak de test 
Wie de uitdaging aangaat vindt de eerste hint voor zijn zoektocht naar de smaaknotities op het label, waar één van de officiële smaken cryptisch verborgen is. Daarna worden ze doorverwezen naar cipher.theglenlivet.com voor de ultieme smaaktest. Hier begeleidt Alan Winchester, meesterdistillateur van The Glenlivet, je om de geuren en smaken die verborgen zijn in deze unieke whisky te achterhalen.

Alan Winchester: “Met de lancering van The Glenlivet Cipher stel ik fijnproevers en drinkers van over de hele wereld voor de ultieme uitdaging om hun smaakvermogen te bewijzen. Met groot genoegen nodig ik iedereen uit om met ons de de smaakervaring te ontdekken. Gedurende de hele campagne zal ik social media en de hashtag #TheGlenlivetCipher in de gate houden om te zien wie erin slaagt om de smaaknotities van deze mysterieuze single malt te ontcijferen.

DSC05840

The Glenlivet Cipher is uniek dankzij een smaaksamenstelling die nooit eerder in deze distilleerderij is gebruikt, dus we zijn enthousiast om nieuwe smaakgebieden te ontdekken die aansluiten op de zachte en fruitige stijl van The Glenlivet. De officiële smaaknotities worden de komende maanden onthuld, dus begin met proeven, deel je ervaringen online en houdt The Glenlivet in de gaten.”

Juni 2016
The Glenlivet Cipher is vanaf juni 2016 verkrijgbaar in 25 landen, waaronder de Verenigde Staten, Taiwan en Canada en wordt vanaf een prijs van €109,95 verkocht. De The Glenlivet Guardians krijgen de officiële geheime smaken van The Glenlivet Cipher als eerste te horen wanneer deze later dit jaar door The Glenlivet meesterdistillateur Alan Winchester onthuld worden.

Beeld: Tony Perez

Tags: