MENU

De geschiedenis van de BH

Mercedes onthult AMG for kids

oktober 4, 2016 reageren (0) Views: 932 Life Redactie BLVD

Lean machine: Giant Killer by Berham

Er komen regelmatig stoere bikes voorbij op BLVD.nl. Toch zullen wij de laatsten zijn die zouden beweren dat alle custom motoren functioneel zijn. Sterker nog: het merendeel van de custom motoren die wij voorbij zien komen zijn meer voor de show dan voor dagelijks gebruik. Deze Giant Killer, een project van Berham Customs, is een skeletal bike waar vrijwel alle onderdelen van gestript zijn. Geschikt voor het circuit, en meer niet. 

De motor werd ingezonden als project voor het Glemseck 101 festival wat een aantal dagen geleden plaatsvond. Uiteraard werd de eerste prijs, de Sprint International trophy, mee naar huis genomen. De hoofd-ontwerper van Berhams, Martien Delfgauw bedacht het slimme plan om een 1984 Harris frame om te bouwen.“Back then, no one was really interested in special aftermarket frames,” aldus Martien, “because the factories had started building frames that could handle powerful engines.

Na een paar testritjes kwamen de jongens erachter dat de bike very schnell bleek te zijn. “We never expected that the old Harris slogan ‘We win races’ would come so true, though.”

harris-motorcycle-frame-berham-customs-3-625x417 harris-motorcycle-frame-berham-customs-5-625x417 harris-motorcycle-frame-berham-customs-6-625x625 harris-motorcycle-frame-berham-customs-8-625x625 harris-motorcycle-frame-berham-customs-9-625x417 harris-motorcycle-frame-berham-customs-625x417

 

Tags: ,