MENU

Tesla kondigt nieuw product aan

Domino’s levert pizza per kano

oktober 11, 2016 reageren (0) Views: 972 Life Redactie BLVD

Jezelf presenteren in drie eenvoudige stappen

Ieder mens komt in diverse levensfases terecht. Soms gewenst, soms gedwongen. Het is van het hoogste belang dat je op de momenten van tegenslag niet bij de pakken neer gaat zitten, maar verder durft te kijken. Er komen weer betere tijden aan want zoals je weet komt er na regen, zonneschijn. Wanneer de kansen zich voordoen moet je zo ook benutten. En daarom geven we je vandaag een lesje ‘Hoe presenteer je jezelf in drie eenvoudig stappen.’

– Elevator Pitch 

Stel je ontmoet nu iemand die jou je droombaan aanbiedt. Hij vraagt wat je doet en je hebt slechts 60 seconden de tijd om jezelf te presenteren. In deze minuut moet je aan de toehoorder kunnen vertellen wie je bent, wat je doet en welke oplossing jij hebt bedacht voor welk probleem. Het belangrijkste is dat je de ander weet te prikkelen met je zorgvuldig gekozen woorden.

– Lichaamshouding

Bij een sollicitatie of pitch is je lichaamshouding bepalender dan je in eerste instantie zou denken. Wanneer je een gesloten of verlegen houding aanneemt zal de toehoorder eerder in jouw nadeel beslissen. Immers, een persoon die niet zelfverzekerd is kan toch niet een product goed vermaakten of functie correct invullen? Kruis je armen niet, zit rechtop, kijk mensen aan en maak rustige bewegingen met je handen.

– Intonatie 

Met woorden kan je mensen beïnvloeden in de positieve zin van het woord. Jij wil een baan, jij wil een investeerder. Kies je woorden weloverwogen uit en zorg dat ze positief overkomen. Het succes achter Wilders en Trump komt ergens vandaan: de taal. Het enige wat jij hiervan moet onthouden is het creëren van een ‘YES-setting’, jij komt met de oplossing voor een bepaald probleem, laat ze dit maar beseffen!

Succes met de presentatie van jezelf!