MENU

AAPE x K-SWISS Classic ’66

Good job, Men At Work!

maart 2, 2017 reageren (0) Views: 980 Fashion Larissa Hendriks

Amancio Ortega vult de lege V&D in Zaandam

Eindelijk opent ze haar deuren en vult de leegte op die de V&D achter gelaten heeft aan de Gedempte Gracht (inmiddels eigenlijk gewoon alweer de Gracht). Vandaag is de allergrootste Zara van heel Europa geopend in Zaandam. Snel even een kijkje nemen dus!

Het stond er maar leeg bij, het voormalige pand van de V&D. Deze nieuwe Zara vestiging heeft het plekje overgenomen en is wel vierduizend vierkante meter groot geworden. De gevel moest worden vernieuwd om te voldoen aan de normen van de Spaanse modeketen. Een fijne vervanging, vinden de Zaanse bewoners. Of er nog meer leegstaande V&D-panden worden overgenomen door Zara is nog niet bekend.

Wat wel bekend is, is het vermogen van de 80-jarige eigenaar van de Zara: Amancio Ortega. Al wilt hij zelf het liefst zo anoniem mogelijk blijven. Ergens lekker warm in het noorden van Spanje bij zijn tweede vrouw (ja, hij heeft er twee!) was hij een tijdje terug even de rijkste man ter wereld. Met een vermogen van 79,5 miljard dollar haalde hij Bill Gates in en werd hij kort wereldnieuws.
Wat een vermogen, hoe doet hij dat toch? Deze ondernemer was de eerste die trends en gewilde kleding op een rap tempo bij de klanten wist te brengen. Blijkbaar zit er groot succes in zijn manier van handelen. Vaak luisteren winkels ook wel naar wat de doelgroep wilt, maken dit vervolgens en “pushen” dit dan door. De Zara luistert ook naar wat de klant wilt maar met een korte tussenstap. Zij vraagt de winkelmanagers wat de klanten te zeggen hebben, wat zij kopen en gebruikt dus eerder een pull model als een push model.

Maar wat kan je nou het beste inslaan als je langsgaat bij die grote Zara? De 6 grootste mannen fashion trends zijn: punk, avontuurlijk, uitgewassen, uitgehangen, 1999 style en (succes met deze) geel. Mijn mening? Trek gewoon aan waar je je goed in voelt. Wel in trend of niet in trend, dat is toch het meest aantrekkelijk!