MENU

Netflix, comakijken op je SD-kaart

Hoe lang duurt de gemiddelde vrijpartij? En maakt een...

maart 6, 2017 reageren (0) Views: 1129 Life Larissa Hendriks

6 kleine tips voor je sportschool bezoekje

De sportschool, een plek vol machines waarbij je als nieuwkomer het liefst een duidelijke gebruiksaanwijzing bij ziet. Het is alweer maart, wat betekent dat je (als je de goede voornemens van het nieuwe jaar vol hebt gehouden) al wat meer verstand hebt van deze dingen. Hier zijn nog een paar “leuke” weetjes die je wellicht graag wilt weten voordat je weer de sportschool binnen stapt…

Voorbereiding
Juiste sportkleding kan al zoveel verschil maken. Ja, de goede merken zijn wat duurder, maar zoals personal trainer Dylon Jones zegt: “If you look the part, you’ll feel the part”. In goede sportkleding zal je ook merken dat je vrijer kan bewegen, wat je uithoudingsvermogen ook deels zal verbeteren.

Doe niet maar wat
Gewichtje pakken, een paar keer omhoog tillen, gewichtje terug zetten, klaar. Ja toch? Nee niet echt. Om het meest uit je sportschool abonnement te halen is een schema dé manier. “Failing to plan is planning to fail”.

Zweet maar stink niet
Nieuwsflits, zweet stinkt niet. De bacteriën die zich met het zweet voeden wel! Alhoewel je misschien als een bikkel keihard te keer wilt gaan in de sportschool, betekent dat niet dat je dit niet verzorgd kan doen. Zorg voor ten minste twee setjes sportkleding. Wanneer de ene set in de was zit, kan je de andere aan. Tip: gebruik geen wasverzachter, de speciale stof van sportkleding “ademt”, neemt zweet op en blijft langer dan gemiddeld droog. Wasverzachter legt een laagje over de vezels van kleding, hierdoor kan de speciale stof zijn werk niet goed meer doen.

Langzaam met beleid
“Krijg de six-pack die je altijd al wilde in zes weken!” Leugenaars. Train je niet op je eigen tempo, dan is de kans groot dat je straks weer een aantal maanden langs de zijlijn staat. Té snel en té hard gaan in de sportschool is vragen om problemen. Neem je tijd, de resultaten komen vanzelf.

Een specifiek doel
Hoe specifieker je doelstellingen, hoe makkelijker het is om je voortgang te volgen. Als je “gewoon in vorm” wilt komen is dit natuurlijk prima, maar wel lastiger om te weten wanneer je bereikt wat je wilt bereiken. Je bent stukken gemotiveerder als je bijvoorbeeld “5 kg wilt verliezen voor de zomervakantie”.

Eet naar je trainingen
Er zit zeker waarheid in wat ze zeggen: “fitness is 20 procent sporten en 80 procent dieet”. Suikerbommen als muffins, snoeprepen en chocoladepasta doen je natuurlijk niet veel goeds. Dat snappen we allemaal wel. Maar wil je nou toch af en toe willen snoepen, dan zijn er genoeg vervangers die toch nét even verantwoorder zijn! Vooral de Body & Fitshop heeft genoeg om uit te kiezen. Tips: Smart Bars Crunchy – Chocolate Peanut Caramel (vergelijkbaar met een Snicker), Protein Wafer (vergelijkbaar met Knoppers) en WheyChoco (vergelijkbaar met Nutella)!