MENU

De zondag in huize Hendriks

Wat zal er komen uit de wensputten van vandaag?

maart 13, 2017 reageren (0) Views: 949 Life Larissa Hendriks

Cafeïne, what else?

Geen cafeïne! Ja ik zou ook zeggen: “waarom koffie zonder cafeïne?”. Het is echter ook gewoon lekker om dat momentje te pakken, even een bakkie koffie, maar zelf doe ik dat niet te vaak op een dag om de negatieve effecten van te veel cafeïne te vermijden.

Wie te veel cafeïne binnen krijgt kan namelijk last krijgen van nare gevolgen. Het kan bijvoorbeeld rusteloosheid veroorzaken, angstgevoelens, prikkelbaarheid, hoofdpijn, beven, duizeligheid, hartkoppingen etc. Zelf ben ik vaak bang dat als ik te laat op de dag nog koffie met cafeïne drink, ik in de avond moeilijker in slaap val.

Daarom is dit heel erg goed nieuws voor mij: Nespresso introduceert de Risteretto Decaffeinato! Vanaf maandag 27 maart is deze variant verkrijgbaar. Ik kan niet wachten! Dan kan ik heerlijk nog even een bakkie nemen in de namiddag, zonder me vervolgens zorgen te hoeven maken over mijn nachtrust.

Nu is het natuurlijk altijd nog de vraag: smaakt dit wel? Dat weet ik zelf ook nog niet maar Nespresso beweert dat, dankzij een natuurlijkproces, de gedecafeïneerde varianten hetzelfde smaak- en aromaprofiel hebben als de originele. Omdat tijdens het decafeïneren de bitterheid van de koffie iets afneemt, is aan de blend van de Ristretto Decaffeinato wat meer Colombiaanse koffie toegevoegd. Zo worden de fruitaccenten geëvenaard en is de smaak weer gelijk aan het origineel.

Een paar leuke weetjes over het drinken van koffie:

– Cafeïnevrij bestaat niet, er blijft altijd een kleine hoeveelheid cafeïne aanwezig in koffie, echter wel zo gering dat je lichaam er niks van merkt.

– De helft van de cafeïne uit je koffie zit al binnen vier minuten na het drinken in je bloed! Supersnel dus, alleen de effecten ervaar je pas een halfuur later.

– Smaakintensiteit van koffie heeft niets te maken met de hoeveelheid cafeïne die erin zit. Hoge intensiteit betekend niet direct meer cafeïne.

– Zodra koffie met zuurstof in aanraking komt zullen de smaak en aroma’s heel erg snel verloren gaan.

Pak jij nog een bakkie koffie erbij om dat laatste uurtje op werk door te komen? Of doe je dat net als mij liever niet zodat je vanavond in bed niet ligt te woelen?