MENU

Vlieg alle files voorbij

The Ark: Een varend cruisefestival?

april 1, 2017 reageren (0) Views: 1569 Events, Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Een Disney avontuur in vuur en vlam

Disneyland Parijs, de magische plek waar je innerlijke kind weer naar boven komt en je je hiervoor niet hoeft te schamen. De plek met Mickey Mouse, Rock ’n Rollercoasters en vol spectaculaire verassingen! Vorig weekend was ik een van de gelukkige die een onvergetelijke start van de 25e verjaardag van het park mocht ervaren.

Na een vroege vlucht komen we aan bij Disney’s Newport Bay Club hotel, hier stappen we het sprookje al direct binnen. Een matrozen betovering van een landhuis uit 1900 aan de oevers van Lake Disney.

Het begin van een onvergetelijk avontuur

Na een korte wandeling zetten we ons avontuur verder in het Walt Disney Studios park. De eerste attractie waar we ons aan wagen is de Crush’s Coaster, achteraf ook de leukste attractie. (Tip: ga er achterstevoren in). Vol enthousiasme rennen we door naar de Ratatouille, een échte 4D ervaring, dit moet je gewoon zelf ervaren. Natuurlijk mag een foto met Mickey Mouse niet aan het fotoalbum ontbreken, op naar Disneyland!

Vol spanning lopen we naar de Space Mountain, is deze dicht… Vanaf het voorjaar van 2017 zal de Space Mountain veranderen in Star Wars Hyperspace Mountain! Ik ben ontzettend benieuwd naar deze nieuwe extreme attractie, jammer dat deze nog niet open is. Maar we laten dit zeker niet ons humeur omlaag brengen en strijden fanatiek tegen elkaar in de Buzz Lightyear Lazer Blast.

“Is het alweer zo laat?!” Het begint alweer donker te worden, snel rennen we naar de Star Wars show die bijna zal beginnen in het Walt Disney Studios park. Wat een unieke show, fantastisch! We hebben vol bewondering gekeken naar epische scènes van de Star Wars saga geprojecteerd op de Tower of Terror, speciale effecten (en spectaculair vuurwerk), knallende muziek en live Star Wars Figuren.

Een schitterend verjaardagsfeest

De dag is aangebroken, een dag vol bijzondere gebeurtenissen staat op ons te wachten, Disneyland Parijs viert haar 25e verjaardag! En dit wordt natuurlijk groots aangepakt, met een nieuwe Parade, shows als Mickey presents “Happy Anniversary Disneyland Paris”, The Starlit Princess Waltz en Disney Illuminations en unieke ervaringen voor de Star Wars fans onder ons.

May the Force be with you

Op de vernieuwde vluchtsimulatie van Star Tours (The Adventures Continue) raakten we niet uitgekeken! Met meer dan 70 verschillende intergalactische reizen (in 3D) krijgen we telkens een ander verhaal en beleving. Alsof je telkens weer een nieuwe attractie binnenstapt.

Naast de telkens vernieuwende avonturen krijg je hier ook de kans om personages waaronder die huiveringwekkende Darth Vader te ontmoeten…

Parade is een parade toch?

In dit geval niet, deze vernieuwde parade is deels gecreëerd door de gasten van Disneyland Parijs. Woorden die het meest gebruikt zijn door gasten die over het park praten zijn gebruikt om het verhaal met wel acht hoofdstukken in elkaar te zetten. Vervolgens zijn de bewezen hits in Disney en Pixar animatiefilms hiermee gecombineerd. Het resultaat: één groot magisch feest! De hoogtepunten van deze parade waren voor mij wel Peter Pan op zijn daadwerkelijk heen en weer schommelende schip en de levensgrote draak uit Doornroosje.

Een technisch hoogstandje op het kasteel van Doornroosje 

Als unieke verrassing zong John Legend live zijn wereldhits voor het kasteel. Ik kan je vertellen, deze man kan zingen. Naast zijn hits zong hij ook het titelnummer van de net uitgekomen film: ‘Beauty And The Beast’.

Ik schaam me niet wanneer ik zeg dat er hierbij een traantje over m’n wang rolde. Het is de mooiste show die ik ooit gezien heb, vol projecties, lichteffecten, fonteinen, speciale effecten en (natuurlijk) knallend vuurwerk!

We zijn allemaal met hem opgegroeid, Mickey Mouse, de perfecte gids in deze dromerige reis door de grootste Disney en Pixar klassiekers van de laatste 25 jaar. Niet alleen geanimeerde projecties stelen de show, voor het allereerst werden er ook “live action” filmbeelden getoond. Zelf vond ik de spectaculaire zeeslag van de Black Pearl, het welbekende schip van Jack Sparrow erg gaaf. De onhandige Jack zelf was ook te zien en de kanonschoten waren levensecht, ik kon de warmte van het vuur voelen op mijn gezicht en stond toch een heel eind weg.

 

Disneyland heeft de uitdrukking van Walt Disney dat heel het park één groot podium is nu echt tot het uiterste gebracht. De shows vinden niet alleen meer plaats in theaterzalen maar gewoonweg overal. Zelfs de fonteinen zijn een genot om naar te kijken.

Een spectaculair einde van een weekend vol avontuur, verbeelding, vriendschap en bovenal veel plezier in Disneyland. Heb ik jou geprikkeld met mijn “magische” woorden over deze 25e verjaardag viering? Dan heb ik nog meer voor je in petto, namelijk de video. Maar wil je deze pret en magie ook ervaren, dan zal je toch echt zelf een bezoekje moeten wagen aan dit land waar je dromen tot leven komen.

Tags: , ,