MENU

Michelin ster restaurant Tim Ho Wan opent in NY

tapassen

Vandaag is de dag om heerlijk te gaan tapassen

mei 9, 2017 reageren (0) Views: 1401 Food Larissa Hendriks

Een uitstapje naar Azië in hartje Amsterdam

Happy Happy Joy Joy, de Aziatische hotspot in Amsterdam West. De ingang konden wij in de eerste instantie niet vinden, maar eenmaal binnen belandden we direct in een rode chaos. Een échte Aziatische sfeer met een heerlijke geur waardoor mijn trek direct begon toe te nemen…

Alsof ze al zo’n vermoeden hadden van onze trek, stond er op tafel al wat lekkere kroepoek met een sojasausje voor ons klaar. De ober legt ons gelijk even uit hoe het concept in elkaar steekt. Op de kaart vind je Asian streetfood, de diverse gerechtjes zijn even groot als een tussengerecht. 3 á 4 gerechtjes staan ongeveer gelijk aan een maaltijd, maar je kan natuurlijk zoveel bestellen als je zelf wilt.

Wat als eerste klaar is, komt als eerst bij de tafel en dat duurde gelukkig niet heel lang. De bediening is niet alleen snel maar ook erg beleefd. Er staan zoveel gerechtjes op de menukaart, het is fijn dat de bediening je kan vertellen wat de échte aanraders zijn.

Na een tijdje kreeg ik, door de inrichting van het restaurant, het gevoel alsof ik even weg was uit Nederland. Of zal dat door de wijn gekomen zijn? Rode lampionnetjes, rode lichten, leuke printjes op de muren, overal drukte (maar wel een fijne chaos) en van die vrolijke parapluutjes aan het plafond. Ik ben nog nooit in Azië geweest, wil ik zeker nog wel zien maar dat ter zijde, de sfeer deed mij er wel aan denken.

hhjj

Onze favorieten

Uiteindelijk was een nieuw gerechtje, Chicken Tereyaki, de favoriet van de vriend waarmee ik hier ging eten. Mijn persoonlijke favoriet was Chai Pao, een soort bapao broodje, een gestoomde bun met selderij, koriander, lente ui en Chinese paddenstoel… Heerlijk! Samen hebben wij ook erg genoten van de pikante Vegetable Curry, gele curry met flespompoen, jonge mais, peultjes, chili en limoen.

Helemaal happy en voldaan liepen wij de deur uit, een geslaagd avondje. Wij hebben er gedineerd maar Happy Happy Joy Joy is naar Aziatisch gebruik de hele dag geopend, ook voor lunch en borrel.

happyhappyjoyjoy

Tags: , ,