MENU
sportoutfit

Hoe stel je jouw ideale sportoutfit samen?

Ben jij de BOB? Zet dan je zonnebril op!

brillendragers

mei 22, 2017 reageren (0) Views: 1269 Fashion Larissa Hendriks

Alleen brillendragers mogen meedoen

Draag jij een bril? Dan kan je je vanaf vandaag weer opgeven voor de achttiende Brildrager van het Jaar verkiezing van Specsavers! Brillen komen tegenwoordig in alle vormen, maten en printjes. Dat maakt het mogelijk om ermee uit te stralen wie je bent, net zoals met kleding.

De verkiezing is in het leven geroepen om te laten zien dat het dragen van een bril heel leuk is, je kan ermee uitdragen wie je bent. Maar dit jaar hoef je niet alleen mee te doen, je kan jezelf ook met je brildragende familieleden opgeven!

Het zit in de familie

Het hebben van een oogafwijking zit vaak in de genen. Specsavers roept daarom alle brildragende families van Nederland op om mee te doen aan de verkiezing. Overigens hoeft een brillenfamilie niet alleen uit ouders en kinderen te bestaan. Ook schoonfamilie, neefjes en nichtjes en opa’s en oma’s kunnen met elkaar een foto insturen. De enige voorwaarde is dat een brillenfamilie uit minimaal twee personen bestaat.

Wist je dat…

…wanneer je beide ouders bijziend zijn, jij een drie keer grotere kans hebt om dat ook te worden?
…ruim 63% van de Nederlandse bevolking boven de 4 jaar een bril of contactlenzen draagt?
…meer vrouwen (68%) een bril of contactlenzen dragen dan mannen (57%)?
…vrijwel niemand ontkomt aan een leesbril. Vanaf het 40e levensjaar worden ogen minder flexibel, wat ouderdomsverziendheid veroorzaakt. Dat is even balen…
…het percentage bril- of lensdragers hoger is naar mate men meer gestudeerd heeft of een hogere opleiding heeft gevolgd?
…zes op de tien brildragers meer dan één bril in huis heeft?
…brillen een stuk populairder zijn dan lenzen (57% versus 12%)?

Er vallen toffe prijzen te winnen!

Vanaf vandaag (22 mei) tot en met 19 juni (dus je hebt nog even), kan je je inschrijven. Er zijn categorieën gevormd binnen de leeftijden: 16 – 25, 26 – 45, 45+ en dan natuurlijk de brillenfamilies, niet te vergeten. Van 29 mei tot en met 26 juni mag er gestemd worden op de meest favoriete brildrager en brillenfamilie.

Binnen iedere categorie wordt op 26 juni een top vijf bekendgemaakt, hierna zal de professionele jury per categorie een winnaar aanwijzen. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen, per categorie maak je kans op een reischeque vanaf duizend euro én twee gratis brillen. Aanmelden kan via www.brildragervanhetjaar.nl.

Tags: ,