MENU
burgers

Morgen vieren we het bestaan van de burgers

The Flying Dutch 2017: Amsterdam!

juni 2, 2017 reageren (0) Views: 954 Events Larissa Hendriks

Taste of Amsterdam, het voedselfestijn in Amsterdam

Een avondje vol geuren, smaken en genot, Taste of Amsterdam. Ook dit jaar is het foodfestival weer terug in het Amstelpark in Amsterdam. Iedere stand doet zijn uiterste best om jouw een onvergetelijke culinaire beleving mee te geven.

Naast het kiezen uit de immense hoeveelheid hapjes en drankjes die worden aangeboden kan je ook diverse kookworkshops bijwonen. Dit geeft nét even dat beetje extra aan dit foodfestival. Bekende chefs en restaurants koken hun “signature dishes”.

De workshops worden gegeven in het AEG Tasteology. Hier wordt bijvoorbeeld laten zien dat sterren koken met de juiste apparatuur en ingrediënten ook haalbaar is voor thuischefs. Interessant dus voor de keukenprinsen en prinsessen onder ons!

Gelukkig is het heerlijk weer dit weekend, dan is de sfeer al gelijk een stuk gezelliger op zo’n festival. Ook deze avond scheen het zonnetje daar nog door de bomen heen. Wat mij direct opviel is de overheersende geur van de zoete kokosmakaronen. Ik had namelijk eigenlijk een flinke vleesgeur bij de ingang verwacht maar dat was dus niet het geval.

Gratis hapjes voor de échte Hollanders

Voor de hapjes en drankjes moet betaald worden in zogenoemde florijnen, ik ging er vanuit dat dus niks gratis aangeboden zou worden. Toch waren er een paar stands die wel degelijk gratis kleine hapjes aanboden om uit te proberen. Kijk, dat is leuk! We blijven toch Hollanders natuurlijk hé.

taste

Overal is muziek, eten, drinken en vooral ook een hoop mensen en gezelligheid. Voor ieder wat wils, de echte zoetekauw kan hier bijvoorbeeld gaan voor heerlijke chocolade, een vegetariër kan genieten van een bieterbal (een bitterbal gemaakt van bieten) en de zuiplap heeft een paradijs want overal zijn lekkere drankjes, cocktails, bieren en wijnen te scoren. Om even af te koelen kan je voor de afwisseling even gaan voor een heerlijk ijsje of zo’n bakje genot: frozen yoghurt.

Voorproefje van de restaurants

Bij jij benieuwd naar het culinaire aanbod van dit festival? Dan kan je het beste zelf gewoon even een kijkje nemen. Maar om alvast wat deelnemende restaurants aan je te verklappen: Happy Happy Joy Joy, BAUT, Pesca, The French Connection, THE BUTCHER, Roast, The Harbour Club, Visaandeschelde, Butcher’s Heaven, Kruidfabriek, ’t Amsterdammertje en nieuwkomer Persijn zijn allemaal van de partij! Het festival is nog tot en met tweede pinksterdag (komende maandag) te bezoeken!

Tags: ,