MENU
hitte

Slapen in deze bloedhitte, hoe is dat mogelijk?

Animatiewerk in het buitenland? Mijn keuze!

juni 25, 2017 reageren (0) Views: 1386 Fashion, Life Larissa Hendriks

Ben jij de BOB? Zet dan je zonnebril op!

Zonnebrillen, we dragen ze allemaal, iedereen loopt ermee op festivals (zelfs als de zon weg is). Alleen zijn we allemaal wel ervan op de hoogte hoe belangrijk zo’n brilletje wel niet is? Nee, niet alleen als fashion item! Ik bedoel, het zijn wel je ogen! Je hebt er maar twee van en je krijgt niet zomaar een nieuw paar.

Zuinig zijn op die kijkers dus!

Velen weten dit vast wel, Uv-stralen zijn schadelijk voor je. Een zonnebril kan deze tegenhouden en je ogen en de huid hier omheen beschermen. De stralen kunnen sneeuwblindheid veroorzaken. Dit is misschien tijdelijk maar wel heel pijnlijk, het is een zonnebrand aan het oogoppervlak. Zonnebrillen beschermen niet alleen je ogen maar ook dat gevoelige huidje hier omheen.

Maar er is meer, niet alleen is sneeuwblindheid een van de risico’s, overmatige blootstelling aan de zon kan ook ‘maculadegeneratie’ veroorzaken. Die naam mag je gelijk weer vergeten, wat het veroorzaakt is wel iets om in je oren te knopen. Hierdoor kan je zicht in het midden van je gezichtsveld verdwijnen! En dat wilt niemand.

Blind voor een avondje

Oké, echt blind is het niet, maar na een dagje zon (zonder zonnebril) kan in de avond je zicht minder zijn. Je ogen zijn aangetast door die vervelende Uv-stralingen. Het is dan misschien wel de volgende dag weer normaal, alleen toch kan dit wel wat gevaarlijk zijn als je bijvoorbeeld nog naar huis moet rijden! Dus: ben je de BOB? Doe dan je zonnebril op!

Zoveel soorten en maten, welke past bij jou?

Tegenwoordig bestellen we liever vanaf de bank dan dat we de stad ingaan om onze inkopen te doen. MisterSpex snapt onze luiheid volkomen. Via hun website kan je virtueel kijken hoe een zonnebril (of gewone bril) staat bij jou. Via de webcam of door een foto van jezelf te uploaden. Sowieso heel erg leuk om te doen, al heb je geen nieuwe bril of zonnebril nodig!

Tags: , ,