MENU

Ben jij de BOB? Zet dan je zonnebril op!

parachutespringen

Parachutespringen, nu weet ik waarom vogeltjes fluiten

juni 26, 2017 reageren (0) Views: 1432 Life, Travel Manon Munnix

Animatiewerk in het buitenland? Mijn keuze!

Werken, we moeten het allemaal… Maar een toffe bijbaan in het buitenland? Dat heeft niet iedereen. Ik was dit weekend op het trainingsweekend bij Team 4 animation. Waarom? Je kan het vast al raden, ik ga dit jaar aan de slag als animatrice in het buitenland!

Mijn eerste keer

Normale mensen gaan van kleins af aan kamperen. En ik? Ja, ik ben een geval apart, ik was pas 14 toen ik dat voor het eerst deed. Ik wist niet hoe het zou zijn en was stiekem he-le-maal geen fan van het kampeerleven. Tot het moment suprème dat ik bij de camping aan kwam, het zwembad begluurde en alleen maar vrolijke mensen zag rondlopen. Ik maakte mijn eerste ontmoeting met het animatieteam diezelfde middag aan het zwembad. Het lijkt wel alsof het gister gebeurde. Ik zag een meisje met blond krullend haar heel enthousiast dansen aan de zwembadrand en iedereen deed haar na. Ik trok gelijk een sprintje (oké, dat mocht niet, dus ik liep gewoon héél snel) en sprong het water in. Vervolgens danste ik fanatiek mee en heb sindsdien elke dag meegedaan. Het is toch geweldig om iedereen op de camping een toffe zomer te geven?

 

Voor het eerst in de spotlights

In de winter zat ik te denken aan die mooie campings onder de prachtige Franse zon. Ik zat elk jaar weer als een klein kind die voor het eerst op schoolreisje ging, me te verheugen op de zomervakantie. En ja, dat was kamperen. Bijna elk jaar gingen we naar Italië, maar ook enkele keren naar Frankrijk. Toen ik voor het eerst naar Frankrijk ging, kwam mijn camping-hoogtepunt pas echt. ‘Ik’ mocht namelijk meedoen met de grootste show van het zomerseizoen. ‘Ik’ mocht dansen in een Franse musical op de camping! Met het animatieteam. ‘Alleen ik’ als buitenlander. Ik heb genoten en wist dat ik vaker aan de ‘andere’ kant van het campingleven wilde staan.

 

De kans

En tada! Ik heb er dit jaar voor gekozen om animatiewerk in het buitenland te gaan doen. Eens weg uit mijn comfortzone en op naar die zomerse droombaan. Maar natuurlijk gaat dat niet zomaar. Er komt heel wat bij kijken voor je aan de slag mag als animator in het buitenland. En Francais, s’il vous plaît? Ja, de Fanse taal, kennis van kinderen, kennis van EHBO en natuurlijk de ins en outs van het animatiewerk! En voor dat laatste moet je keihard werken, 4 dagen lang.

 

Het trainingsweekend

In de bloedhitte kwam ik aan op het afgelegen terrein in Boxmeer waar het trainingskamp zich bevond. Ik had een uur met 30 graden gereisd. En ja, dan kan je je misschien wel voorstellen dat het zweet op mijn voorhoofd stond. En het weekend moest nog beginnen! Maar ik kwam aan en het voelde gelijk als thuis. De nieuwe mensen die voor mij op dat moment nog vreemdelingen waren, werden binnen no-time nieuwe vrienden. Het voelde (bijna letterlijk) als een warm bad. Vervolgens gingen we een trainingsprogramma in, waarbij we opgeleid werden tot echte animateurs en animatrices. We moesten spelletjes bedenken, sporten,aquagymen, entertainen, minidisco dansjes doen, nog meer minidisco dansjes doen oh en had ik al gezegd minidisco dansjes doen? Ik stond op met jeugdsensaties als K3, KUS en Chipz! en ging naar bed met de minidisco liedjes.

 

En nu?

Ik heb ontzettend veel geleerd, heb ontzettend genoten en (ja het kon) ben nóg enthousiaster geworden voor de zomer.  Ik voel me herboren en heb alleen maar positieve energie gekregen van de mensen en het werk.Het was echt geweldig en ik lijk net weer een klein kind die voor het eerst op schoolreisje gaat. Maar dit keer ga ik niet voor het eerst op schoolreisje, of zomaar op vakantie. Ik ga werken terwijl ik eigenlijk op vakantie ga. Kan je het beter voor elkaar krijgen? 😉

 

Voor meer informatie ga naar: www.zomerjobs.nl 

Tags: , , , , , , , , , ,