MENU

Animatiewerk in het buitenland? Mijn keuze!

sex on the beach

Een spannend avontuurtje op het strand, is dat het...

loverboy

juni 28, 2017 reageren (0) Views: 1103 Life Larissa Hendriks

Merel werd slachtoffer van een loverboy…

“Als je eenmaal in het web van een loverboy gevangen zit, zie je zelf geen uitweg meer.” Merel van Groningen heeft een boek geschreven onder pseudoniem, ze vertelt over haar vreselijke ervaringen met een loverboy. “Je denkt dat je er alleen voor staat en bent ontzettend bang.”

Nu moet ze leven met de littekens

Loverboys, ze leggen je in de watten, geven een goed gevoel en dan ineens… Beginnen ze je te bedreigen. Merel weet hoe het is om op deze manier misleid te worden. Op vijftienjarige leeftijd ontmoette ze de 26-jarige Mike, had ze hem maar nooit ontmoet…

Thuis is er alleen maar ruzie, schoolresultaten gaan achteruit en zo wordt ze ook nog eens in een internaat geplaatst. Mike is de enige die haar nog een geweldig gevoel geeft en daarom besluit ze bij hem in te trekken. Hier begint haar aangrijpende verhaal, over een meisje, een slachtoffer van een loverboy…

Ze ziet niemand meer uit deze donkere periode van haar leven

Gelukkig gaat het nu een stuk beter met Merel. In haar eerste boek “En plotseling ben je van hem” rekent ze af met haar afschuwelijke verleden. Het is een autobiografie waarin ze beschrijft hoe een loverboy te werk gaat en hoe schaamte een verwoestend effect kan hebben op een tienermeisje.

Tegenwoordig is ze actief bezig met haar strijd tegen misbruik en seksueel geweld. Begin dit jaar werkte zij mee aan de sexting campagne #geenhoofd van het programma Spuiten en Slikken van BNN.

Een eer om deze bijdrage te mogen leveren

Merel vroeg mij om een video te produceren over haar eerste boek. Het werd een aangrijpende boektrailer met in de hoofdrollen Linda Kok als Merel en Bram Ven als Mike. De video is hieronder te bekijken en komt ook vanavond om 19:30 op RTL4 in het RTL nieuws. Hier zal Merel ook geïnterviewd worden over het onderzoek (door een nationaal rapporteur) dat scholen niet voldoende voorlichting geven op het gebied van misbruik en seksueel geweld.

Tags: