MENU
zomerdepressie

Depressie door de zomer?

Aloha

Aloha! Een hotspot op het strand

Julius Jaspers

juli 1, 2017 reageren (0) Views: 1626 Events Larissa Hendriks

Hier drink je rode wijn mét prik

 

Julius Jaspers, deze Nederlandse kok ken je vast wel van kookprogramma ‘Topchef’ op RTL 5. Naast dit programma heeft hij ook verschillende kookboeken geschreven en is groots fan van een lekkere barbecue. Vandaar dat hij het restaurant ‘Julius Bar & Grill’ opende in Amsterdam.

Google Maps aan hebben staan en tóch het restaurant niet kunnen vinden, knap he? Normaal gesproken is het restaurant zo te spotten aan de Ceintuurbaan in Amsterdam maar nu zijn ze daar druk bezig aan de weg en staan er hekken voor. Eenmaal aangekomen ziet het er wel erg tof uit. Er hangt een lekker Hollands ‘uit eten’ sfeertje en bij binnenkomst loop je al tegen potten met huisgemaakte saus aan. Zoiets belooft vaak veel goeds.

De rode wijn met prik

En die belofte werd zeker waargemaakt! Ik gebruik het woord nooit, maar vond dit toch wel ‘uitmuntend’ smaken. Wellicht dat ik door de luxe van de gerechten helemaal bekakt ga praten, zou kunnen. In ieder geval hebben we genoten van de gerechten.

voorgerecht

Het voorgerecht was een proeverij van verschillende gerechten. We begonnen met de hamburger (voor mij de vegetarische variant) en waren beide stil. Dit waren de enige geluiden die wij maakten: “hmm”, “oohh..”, “dit is echt”, “hm hm”. De rest van het hoofdgerecht was ook smakelijk, oh en de wijn niet te vergeten. Een rode wijn met prik! Deze wijn smaakte précies zoals rode wijn, maar dan met prik. Nog nooit zoiets gehad…

                          Marciano

Niet alleen maar vlees

Al staat de barbecue in de hoofdrol, er is zeker niet alleen maar vlees te bestellen. Ik had dan ook een heel hoofdgerecht met een hoop gegrilde groenten met een lekkere saus en een gevulde aardappel. Al is het van de chef-kok, het valt nog best te betalen. Een hoofdgerecht heb je al voor ongeveer €20,- en een burger is rond de €15,-.

hoofdgerecht       hoofdgerecht

Julius Jaspers zie je er niet, hij staat zelf niet achter de grill, maar alles is bereid vanuit zijn inspiratie en trainingen. Voor een culinair hoogtepuntje zit je hier dus goed.

Tags: , ,