MENU
Hoofdrol

Samen de hoofdrol spelen in de film: Het Leven

Zwanger

Discovering

juli 10, 2017 reageren (0) Views: 1900 Gadgets, Life Iza Verschuur

Ben ik verslaafd aan social media?

Ik ben een 20-jarige studente en ik durf eigenlijk niet toe te geven dat ik verslaafd ben aan het gebruik van social media, ook al wijst alles erop dat ik dat wel ben. Mijn excuus? Het feit dat bijna iedereen in mijn leeftijdsgroep dit gedrag vertoont.

Het begin van mijn dag

Natuurlijk is social media iets heerlijks. Wanneer we ons vervelen is het een ideale manier om wat tijd te verdoen, wanneer we moeten wachten op de trein of wanneer we gewoon even wat afleiding zoeken. Ik check mijn social media het moment dat ik wakker word in de ochtend. Vervolgens loop ik, terwijl ik een video kijk op Youtube, naar de keuken om een bak koffie te zetten. Als de eerste video is afgelopen klik ik een nieuwe aan en rook ik rustig een sigaretje terwijl ik mijn koffie opdrink en de video afkijk.

Als vrouw zijnde heb ik natuurlijk een ochtendritueel dat bestaat uit het doen van mijn make-up en mijn haar. Gedurende de hele periode dat ik mezelf klaarmaak vind ik het fijn om het geluid van een zeurende youtuber op de achtergrond te hebben. Ik kijk niet echt, want ik ben geconcentreerd bezig met mijn make-up in de ochtend, maar ik vind het ook niet prettig als het helemaal stil is.

Mijn telefoon is altijd dichtbij

Onderweg naar school bel ik meestal mijn ouders, dat moet wel, want zij zijn niet zo heel erg ‘into social media’. Daarna scroll ik nog een tijdje mijn tijdlijn op Facebook en Instagram door. Wat moet ik anders doen in zo een saaie trein? Blijkbaar niets, want als ik om mij heen kijk zie ik iedereen met een moe, gebogen hoofd naar hun telefoon staren.

Tijdens de lessen ligt mijn telefoon altijd naast me. Die van iedereen trouwens. Hier en daar hoor je in zo een les wel een tril van een notificatie, maar de meeste leraren schijnt het toch niet zo veel uit te maken, dus iedereen blijft het gewoon doen.

Laatste ronde

Ik herhaal mijn social media routine meerdere keren op een dag, Facebook, Instagram, Snapchat en Youtube. Dat zijn mijn favoriete platformen en eigenlijk ook de enigen waar ik actief op ben. Als de dag dan voorbij is en ik mijn bed in kruip, doe ik altijd nog een laatste ronde. Dit duurt meestal nog wel een half uurtje, als ik niet door iets leuks word afgeleid…

Heb ik een probleem? Als ik zelf dit verhaal lees zou ik denken van wel, maar wat maakt het uit? Iedereen die ik ken doet precies hetzelfde.

Tags: , ,