MENU
Hond in warme auto

Huisdieren achterlaten in de auto? No Go!

How to: de perfecte vakantiefoto’s voor instagram!

Afgestudeerd

juli 15, 2017 reageren (0) Views: 1476 Life Larissa Hendriks

Afgestudeerd! Wat nu?

Het schooljaar is weer voorbij gevlogen! Ben jij een van de gelukkigen die dit schooljaar afgestudeerd is? Van harte gefeliciteerd! Wat nu?..

Take a seat

Neem even rustig plaats aan je bureau en pak een pen en papier. Het is goed om even heel goed stil te staan bij wat jij met je leven wit gaan doen. Schrijf alles wat in je op komt op, hoe gek je plannen ook zijn. Stel geld speelt geen rol, wat zou je dan willen gaan doen de komende jaren?

Gelukt? Goed, nu is het de tijd om die doelen te bereiken. Probeer een baan te vinden waar je écht de mogelijkheden krijgt om te leren. Al is dit niet hetgeen dat op jouw papiertje staat nu, iedere werkervaring in die richting kan je helpen daar te komen waar jij wilt zijn. Het zou ook best kunnen dat je gaandeweg iets tegenkomt wat je nóg leuker vindt. Hou niet teveel vast aan het plan dat je nu hebt: live a little.

Een top CV maak je zo en random deze rondschieten helpt niet

Een CV, daarop zet je toch al je werkervaringen en meer kan je er niet van maken? Fout gedacht. Het gaat vooral om de belofte die jij de werkgever kan doen voor in de toekomst. Waarom zouden ze jou aan moeten nemen? Wat heb jij te bieden? Probeer je werkervaringen uit te breiden naar de prestaties die jij behaald hebt. Dus in plaats van: ik was manager, kan je zeggen: als manager heb ik samen met het team een grote winst binnen gehaald. Ik noem maar iets geks.

Op alle vacatures reageren met je CV en een steeds iets aangepaste motivatie zal je niet verder brengen. Ga doelgericht te werk, ga voor hetgeen dat je écht tof lijkt en ga hier 100% voor. Om dichterbij het bedrijf te komen kan je beginnen met goed te gaan netwerken. Kleine tip: visitekaartjes maken, zo kan je snel je gegevens doorgeven aan iemand. Oh, en vergeet hierop ook niet je LinkedIn te vermelden.

Good luck!

Tags: , , , ,